Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 26 Temmuz 2016 - 15:33 Yorum: 0

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: "Yeni bir anayasa yapılmasının taraftarıyız"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yeni bir anayasa yapılması taraftarıyız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: 'Yeni bir anayasa yapılmasının taraftarıyız'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yeni bir anayasa yapılması taraftarıyız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirtaş, yeni anayasa konusunda, "Yeni bir anayasa yapılması taraftarıyız. Ama böyle isterlerse gelsinler yaklaşımı olmasın. Siyasette eşitler arası mutabakat olması gerekiyor. Halkların Demokratik Partisi bu ülkede ezilenlerin ağırlıklı temsilcisidir. Diğer üç parti anlaşınca Türkiye'de sorunların çözümü üzerine anlaşılmış olmuyor. Diğer üç parti her konuda anlaşıyor. Türkiye'de temel sorunların temsiliyeti, çözüm yolunun partisi biziz. Tabi ki yeni anayasanın yapılmasını istiyoruz, destekliyoruz. Bunun ilkelerini konuşalım istiyoruz" dedi.

Uludere dosyasının yeniden açılmasına ilişkin soruya Demirtaş, "Geçmişe doğru bütün dosyalar açılmalı. Siyasi, askeri sorumluları ortaya çıkarılmalı. Orada bir facia yaşandı, 34 sivil katledildi. Bir onbaşıya idari ceza bile verilmedi" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber