Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Eylül 2016 - 15:38 Yorum: 0

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: “İnceldiği yerden kopsun”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 28 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin olarak, "Gideceği yere kadar gitsin. İnceldiği...

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: “İnceldiği yerden kopsun”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 28 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin olarak, "Gideceği yere kadar gitsin. İnceldiği yerden kopsun" dedi.

Sanat Sokağı'nda KJA aktivistleri tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, gruba yasadışı slogan atmamaları yönünde uyarılarda bulunan polis memuruna tepki göstererek, "15 Temmuz günü darbenin püskürtüldüğünü sanmayın. Biz 15 Temmuz gününden itibaren yeni bir darbe sürecinin başladığını çok iyi biliyoruz. Bunlar kadının iradesine karşı bir darbedir. Halkın iradesine karşı bir darbedir. Kadınların seçilmiş temsilcileri, belediyedeki eş başkanları bugün kayyum ataması adı altında görevden alınıyor. 24 belediyemizin eş başkanları görevden alındı ve yerlerine vali yardımcıları, kaymakamlar ve korucular atandı. Gideceği yere kadar gitsin. İnceldiği yerden kopsun. Belediyelere kayyum atayarak, seçilmiş halk temsilcilerini o belediyelerden içeri sokmayarak, her bir belediye binasını karakola dönüştürerek bu halkın haklılığını yok edemezsiniz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber