Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Ekim 2016 - 15:38 Yorum: 0

HDP Grup Toplantısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Ders alma beceriniz varsa, ders alın" dedi.

HDP Grup Toplantısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Ders alma beceriniz varsa, ders alın" dedi.

HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, HDP Grup Toplantısı'nda konuştu. Yüksekdağ, 5 yıl önce yaşanan Van depremine değinerek, "Yaşanan bunca zaman sonra o yıkımı, felaketin izlerini silmeyen, tam tersine felaketler yaratmakta ısılar eden siyasi iktidarın yaklaşımını da kınıyorum. Geride bıraktığımız 5 yıllık sürede bu felaketin izleri silinmediği, yaraların sarılmadığı gibi çok geniş ve kitlesel mağduriyet alanı oluştu" ifadelerini kullandı.

Yolsuzlukları teşhir edenlerin hedef alındığı, bu yolsuzluklara karşı çıkan halkın mağduriyetlerin büyütüldüğünde iddia eden Yüksedağ, Van'da yaşanan en büyük mağduriyetin TOKİ mağduriyeti olduğunu iddia ederek, "Van'ın esnafı, çalışanı 5 yıl boyunca adı konmamış, tanımlanmamış bir ayrımcılıkla ve mağduriyetle cezalandırılıyor. Bu yaşanan beş yıllık süre içerisinde Van'a hiç bir yatırım yapmayanlar, ekonomik, sosyal alanda oradaki kent yaşamını güçlendirmek için hiç bir politika geliştirmeyenler tam tersine savaş, şiddet, inkar, yıkım politikasına devam ederek yollarda devam edebileceklerini düşünüyorlar" şeklinde konuştu.

Darbe girişimi ile ilgili de değerlendirmede Yüksekdağ, "Darbe girişimi gerçeğinin bugün karanlıkta bırakıldığı politikasını ortadan kaldırmaz. Bugün siyasi iktidar tarafından bilinçli biçimde darbe girişimi kendi çıkarları lehinde kullanılarak bütün boyutlarıyla açığa çıkarılması engellenen gündeme dönüştürülmüştür. Ellerinde en kullanışlı biçimde evirip çevirdikleri, kendi iktidarlarını tesis ermek için değerlendirdikleri bir gündeme dönüşmüştür. Darbe girişimi gerçeği karartılmış, çarpıtılmıştır. Baştan beri sorduğumuz sorulara hala yanıt vermiyorlar, verdikleri yanıtlarda derme çama, kendilerini ikna etmeyen yanıtla. Darbenin siyasi ayağını sorduk; "Darbe girişimi başarılı olsaydı, hükümet kim olacaktı? O teknokrat güdümse kim olacaktı? Hala bu soruya yanıt vermiyorlar" ifadelerini kullandı.

Musul operasyonuna ilişkin olarak ise Yüksekdağ, "Sizden önce de İttihatçılar, Enver Paşa'lar, eski Osmanlı topraklarını genişleteceğiz, büyüteceğiz nidalarıyla bütün Türkiye halklarını kanlı bir savaşın için soktular. Onların hezimetinden ders çıkarmayı bilmeniz gerekir. Türkiye toplumu, Anadolu halkları hala o tarihte yaşanan acıları, o acılı kalbin izlerini silemedi. O savaş sevdalısı bürokratların seçtiği yöneticilerin günahını, ceremesini Anadolu halkları çekti. Ders alma beceriniz varsa, ders alın."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber