Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 11 Mayıs 2016 - 14:58 Yorum: 0

HDP, Hdk Ve Dtk’dan DBP’ye Ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran...

HDP, Hdk Ve Dtk’dan DBP’ye Ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in serbest bırakılmasını istedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Başkanları Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, DBP'nin Diyarbakır'da bulunan genel merkez binasını ziyaret etti. Eş Başkanlar, burada DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in dün gözaltına alınması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Parti binası önünde yapılan açıklamaya, milletvekilleri ile partililer katıldı.

Yüksek'in, yaptığı basın açıklamalarından dolayı gözaltına alındığını belirten Demirtaş, "Muhalefet yapmak suçsa, biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz. HDP, DBP'yi sanki hükümetin sunduğu siyaset kanallarını, demokrasi imkanlarını hoyratça kullanıyormuş gibi suçlamaya çalıştılar. Evet, bugün belediyelerde DBP yerel iktidardır, evet HDP bugün parlamentonun üçüncü büyük gurubudur. Dişiyle, tırnağıyla, halkın öz gücüyle çalışarak, alın teriyle o noktaya gelmiştir" dedi.

Türkiye'de çözüm süreci, barış görüşmelerinin yapıldığı dönemde bile asla gözaltılar ve tutuklamaların durmadığını anlatan Demirtaş, şunları söyledi:

"Biz böyle koşullarda siyasette ısrar ettik. DBP'nin Eş Genel Başkanı Sayın Kamuran Yüksek, dünden beri gözaltında ve görünen o ki bu gece de gözaltında tutulacak. Şu ana kadar kendisine tek bir soru sorulmuş değil. Avukatlarına verilen bilgi şudur, "Yaptığı basın açıklamalarından dolayı gözaltındadır. Başka da bir suçlama yoktur." Siyaset yapsın diye kurulmuş bir partinin Eş Genel Başkanı konuşma yaptığı için şu an gözaltındadır."

Dokunulmazlık konusunun önümüzdeki hafta parlamentoya gelmek üzereyken DBP'nin Eş Genel Başkanının tutuklanma girişiminin bu konseptin bir parçası olduğunu savunan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Doğrusu biz HDP'liler olarak bize operasyon yapan savcılar kadar HDP için çalışamıyoruz. Özeleştiri vermemiz lazım. Sağolsun savcılar bizim için çok çalışıyorlar. 2009'da KCK adı altında siyasi tutuklamalar başlatan savcılar o gün arkadaşlarımızı tutukladılar. Takdir sizindir. Ya bu akılsızlıktan vazgeçersiniz ya da bu akıl dışı tutumu, akıl tutulmasını bir an önce terk eder aklıselime dönersiniz ve beraber oturup ülkemizin geleceğini demokrasi çerçevesinde birlikte inşa ederiz. Ya da siz bu akılsızlık ile kendi öfkeniz de boğulup gideceksiniz. Bu vatanın haini değil bu vatanın onurlu birer evlatlarıyız. Bu vatanda hain olarak değerlendirilecekler varsa halkın değerlerine ihanet edenlerdir. DBP'nin örgütlü olup olmadığı her yerde halk protesto yapmalıdır. Bu tutuklamayı ve bu gözaltı girişimini asla kabul etmediğimizi her yerde halk göstermelidir. Bir an önce Sayın Eş Genel Başkanın serbest bırakılmasını bekliyoruz. DBP'nin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber