Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 15 Eylül 2014 - 21:03 Yorum: 0

HDP'den anadilde eğitim talebi

HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan:

HDP'den anadilde eğitim talebi

İSTANBUL (AA) - HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Eğer Kürt sorunu çözülmek isteniyorsa ilk ele alınması gereken konulardan biri  anadilde eğitim hakkıdır" dedi. 

HDP, DBP ve HDK ile İstanbul Kürt Enstitüsü temsilcileri Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. "Anadilde eğitim haktır" yazılı pankart açan grup, Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, anadilde eğitim hakkının tabii bir insan hakkı olduğunu söyledi. Diyarbakır'da Kürtçe eğitim veren bir okulun Valilik tarafından engellenmeye çalışıldığını öne süren Aydoğan, şöyle konuştu:

"Kürt halkı anadilde eğitim hakkını almadan, bu insanlık hakkının kendisine devri sağlanmadan asla yürüttüğü mücadeleyi bırakamaz artık anadilde eğitim Kürt sorununun çözümü için müzakere masasında duran önemli bir konudur. Eğer Kürt sorunu çözülmek isteniyorsa ilk ele alınması gereken konulardan biri anadilde eğitim hakkıdır. Artık bu ülkede, Kürtlerin ve diğer halkların kendi anadilleriyle eğitim yapabilmesiyle ilgili kanunların çıkartılması, bununla ilgili hak ve özgürlüklerin önünün açılması gerekir."

 Basın açıklamasının ardından gruptakiler, buradan ayrıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber