Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Siyaset 10 Aralık 2016 - 21:13 Yorum: 0

HDP’li Bilgen: “Türkiye’de siyaset kurumu kendi sorununu ülke sorununun üzerine geçirmiştir”

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Türkiye'de siyaset kurumu kendi sorununu ülke sorununun üzerine geçirmiştir. Böyle bir Anayasa değişikliği ne hazırlık süreciyle...

HDP’li Bilgen: “Türkiye’de siyaset kurumu kendi sorununu ülke sorununun üzerine geçirmiştir”

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Türkiye'de siyaset kurumu kendi sorununu ülke sorununun üzerine geçirmiştir. Böyle bir Anayasa değişikliği ne hazırlık süreciyle ne de teknik prosedür itibariyle meşru değildir" dedi.

HDP Sözcüsü Bilgen, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek anayasa değişikliğine değerlendirdi. HDP Sözcüsü Bilgen, can alıcı sorunlarla boğuşurken dikkatlerin sadece sistem değişikliğine odaklanmanın Türkiye için zaman kaybı ve büyük bir hayal kırıklığına dönüşeceğini söyleyerek, "Ne yazık ki krizin daha da derinleşmesiyle, sorunların daha da derinleşmesiyle, yaşayarak öğreneceğiz. Türkiye'de siyaset kurumu kendi sorununu ülke sorununun üzerine geçirmiştir. Böyle bir Anayasa değişikliği ne hazırlık süreciyle ne de teknik prosedür itibariyle meşru değildir. Katılımcı olmayan, adeta gizili anlaşma gibi iki parti heyetleri arasında kotarılan metinde onlarca madde tek maddeyle değiştirilmek isteniyor. Böyle bir Anayasa yapım yöntemi yoktur. Eğer siz onlarca maddeyi tek bir maddeyle değiştirmeyi bur Anayasa yapım yöntemi olarak normalleştirirseniz artık bundan sonra kimse Anayasa değişikliğinden bahsedemez" dedi.

Bilgen, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'yı tanımadığını iddia ederek, bugün yapılan adeta masumlaştırmak için kılıf uydurma çabası olarak açıkladı. Bilgen,"En acil olan ne ekonomi, ne barış, ne demokrasi. Cumhurbaşkanı'nın partili sıfatına kavuşması" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber