Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

HDP'li İl Genel Meclisi üyelerinden İç Güvenlik Paketi'ne tepki

Hakkari'de, HDP'li İl Genel Meclisi üyeleri, yöresel kıyafetleriyle meclis toplantısına katılarak İç Güvenlik Paketi'ne tepki gösterdi

HDP'li İl Genel Meclisi üyelerinden İç Güvenlik Paketi'ne tepki

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de, HDP'li İl Genel Meclisi üyeleri, İç Güvenlik Paketi'ne tepki göstermek amacıyla meclis toplantısına yöresel kıyafetleriyle katıldı.

İl Özel İdaresi'nde düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, paketin geri çekilmesini talep ettiklerini belirtti.

İç Güvenlik Paketi'nin yaklaşık bir aydır tartışıldığını söyleyen Özdemir, şöyle devam etti:

"Bu iç güvenlik paketi içerisinde kılık kıyafete yasaklama getirme vardır. Yerel kıyafet giymede 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası var. Biz de Hakkari İl Genel Meclisi olarak bu iç güvenlik yasasının geri çevrilmesini istiyoruz. İç Güvenlik Paketi'nin Türkiye'ye faydalı olmayacağını düşündüğümüz için bir an önce meclisten geri çekilmesini talep ediyoruz. Kesinlikle kılık kıyafetimizden vazgeçmeyeceğiz. Kılık kıyafeti yasaklamak kültürel soykırımdır, biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından İl Genel Meclisi Üyesi Gülizar İliş, Kürtçe basın açıklaması metnini okudu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber