Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 22 Temmuz 2014 - 12:03 Yorum: 0

Hedefleri atıcılıkta dünya rekoru kırmak

Atıcılıkta son 1,5 yılda 6 Türkiye rekoru kıran Mardin Gençlik ve Spor Kulübü'ne üye sporcular, başarılarına dünya rekorunu da eklemek için İspanya Dünya Şampiyonası ve Brezilya 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlanıyor

Hedefleri atıcılıkta dünya rekoru kırmak

MARDİN (AA) - HALİL İBRAHİM SİNCAR - Atıcılıkta 1,5 yılda 6 Türkiye rekoru kıran Mardin Gençlik ve Spor Kulübüne üye sporcular, başarılarına dünya rekorunu da eklemek için İspanya Dünya Şampiyonası ve Brezilya 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

Mardin Gençlik ve Spor Kulübünde atıcılık eğitimi alan gençler 2011 yılında kente kurulan poligonun da eğitimlerine sunduğu katkı ile ardı ardına Türkiye rekorlarına imza attı.

Başarılarıyla göz dolduran gençler, Mardin'i ziyaretinde başarılarından dolayı kendilerini ödüllendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a söz verdikleri dünya rekorunu armağan etmek istiyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, AA muhabirine, Mardin'de atıcılık sporu ile ilgili 13'ü kız toplamda 60 sporcunun eğitim aldığını, bunlardan 2'sinin milli takıma seçildiğini söyledi.

Kulübe üye sporcuların katıldıkları her müsabakadan derece ile döndüğüne dikkati çeken Kuzu, sporcuların bu başarılardan bazılarını takım, bazılarını ise ferdi olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

Kuzu, gençlerin gayretleriyle büyük başarılar elde ettiğini vurgulayarak, "Sporcularımız son 1,5 yılda çok sayıda derece, kupa ve madalyanın yanı sıra 6 Türkiye rekoru kırdı. Mersin'de yapılan son Türkiye şampiyonasında sporcumuz Mert Vural 50 metre yat atışında Türkiye rekoru kırdı. Kimi müsabakalarda da sporcularımız takım halinde büyük başarılara imza attı. Şimdi ki hedefleri olimpiyat ve dünya rekorları kırmak" diye konuştu.

- Dünya şampiyonasına hazırlanıyorlar

Gençlerin başarısının kendilerini onurlandırdığını ifade eden Kuzu, atıcılık dalında 2016 Rio Olimpiyatlarında Mardinli bir sporcunun birincilik kürsüsünde Türk bayrağını dalgalandırdığını görmeyi arzu ettiklerini dile getirdi.

Kuzu, eylül ayında İspanya'da Dünya Şampiyonası'nda milli takım sporcusu Mert Vural'ın Türkiye'yi temsil edeceğini kaydederek, "Sporcularımız Aziz Kara ve Yunus Emre Gölkalemin da bu  şampiyonaya katılmak için tüm güçleriyle çalışıyorlar" dedi.

Gençlerin başarısında yeteneklerinin, sunulan imkanların ve kendilerini çalıştıran antrenörün önemine işaret eden Kuzu, sporculara bu fırsatları Mardin'de sunabildiklerini aktardı.

Milli takım sporcusu Vural, gençler kategorisinde Türkiye rekoru kırdığını, büyükler kategorisindekiler ile aynı puanı elde ettiği için İspanya Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazandığını söyledi.

5'i takım olarak biri de ferdi 6 Türkiye rekorları bulunduğunu belirten Vural, "Önce Almanya sonra da Slovenya'da ki müsabakalara katıldım. İyi puanlarla ülkeme döndüm. Hedefim İspanya'daki şampiyonada bir rekora daha imza atmak. Artık dünya rekorları kırmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

- Başbakan'a verdikleri sözü tuttular

Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'i ziyaretinde 3 Türkiye rekoru kırdıkları için kendilerine ödül verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu.

"Başbakanımıza yeni rekorlar kıracağımıza dair söz vermiştim. Başbakanımızla görüştüğümüzde 3 Türkiye rekorumuz vardı. Şimdi 6 rekora imza attık. Başbakana verdiğimiz sözü tuttuk. Mardin'de bize sunulan imkanlarla bu başyarıyı elde ettik. Bize destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ve antrenörümüz Kerbala Kara'ya teşekkür ediyoruz. Çalışma imkanı bulamadığımız için sıkıntı yaşadığımız günler Mardin'e poligon kurulması ile son erdi. Hedefimiz artık dünya rekoru kırarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir."

Sporcu Aziz Kara ise, atıcılıkla çocukluğundan beri ilgilendiğini anlatarak, bu kapsamda katıldığı müsabakalarda çok sayıda derece ile Türkiye şampiyonasında birinciliği bulunduğunu belirtti.

Elde ettikleri başarıdan duydukları memnuniyeti dile getiren Kara, hedefinin takım olarak Brezilya 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber