Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Ekim 2014 - 12:38 Yorum: 0

Hedefleri tek tek gerçekleştirecek

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü Mehmet Doğan’ı ziyaret etti.

Hedefleri tek tek gerçekleştirecek

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü Mehmet Doğan’ı ziyaret ederek, ilçede kadınlar başta olmak üzere insanların el sanatları ile kişisel yeteneklerini geliştirmeleri hem de ekonomiye katkı sağlamaları için işbirliği yaparak Darende’de çeşitli kurslar açılması yönündeki projeler hakkında görüşmelerde bulundu.

Doğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (İSMEK)’ndaki makamında ziyaret eden Eser, Darende’de insanları yeteneklerini geliştirerek hem bir uğraşı hem de özellikle turizm sektörüne yönelik hediyelik eşyalar üretmeye yönlendirmek istediklerini söyledi.

Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yön verdiği, toplumsal değişimlerin büyük boyutlarda yaşandığını günümüzde eğitimin çok daha önemli hale geldiğini ifade eden Eser; “Geleceğin temellerini atan oyun kurucu ülkeler, her yaştan bireylerine yönelik eğitim alanlarını güçlendirmekte, daha nitelikli bir toplum yetiştirebilmek için çok ciddi çabalar sarf etmektedir. Günümüzde örgün eğitimle elde edilen bilgi ve becerilerin, yaşanan hızlı değişimler karşısında çoğu zaman yetersiz kalması, bireylerin sürekli öğrenerek kendilerini yenilemesi gerektiğini ortaya çıkarmış, hayat boyu öğrenmeyi bir zorunluluk haline getirmiştir” ifadelerini kullandı.  

İSMEK’le yapacakları işbirliği ve ortak proje yönetimleriyle Darende’de farklı alanlarda el sanatları kursları açarak toplumun her kesimine yönelik eğitimin yanı sıra üretime de katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Eser; “Darende’de insanlarımızın kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü ile turizm ve hizmet sektörlerine yönelik donanımlarını artırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızı sahip olduğumuz turizm potansiyeline hitabetmek üzere Darende’yi hatırlatacak hediyelik eşya ve benzeri ürünler imal ederek gelen konuklara, sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Eser, kurslarda verilecek eğitim ve üretime dayalı çalışmaların vatandaşları pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olarak, gelir elde etmelerine katkıda bulunarak istihdam edilebilirliklerini artırmak gibi hedefler içeren projeyi İSMEK’in tecrübe ve deneyimlerinden yararlanarak hayata geçireceklerini kaydetti. Eser, belediyelerin örnek kültürel proje ve programlarını Darende’ye taşımak üzere belirledikleri hedefleri tek tek gerçekleştireceklerini belirtti.

Darende’yi yakinen tanıdığını ve Eser’in projelerine gereken desteği vereceklerini bildirerek; “Son yıllarda örnek yerel yönetim uygulamalarıyla, dünya metropolleri arasında öne çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin fiziki şartlarını iyileştirmenin yanı sıra, eğitim alanında da benzersiz hizmetler vermektedir. Yetişkin eğitimi alanında ülkemizde ve uluslararası düzeyde model olarak gösterilen İSMEK, hem belediyemiz, hem İstanbul için bir gurur vesilesidir. İSMEK, mesleğinde kendini geliştirmek, yeni bir meslek sahibi olmak, bir sanatla yeteneğini keşfetmek ya da ile aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen herkese, ücretsiz eğitim imkanı sunmaktadır. İnşallah İSMEK aracılığı ile Darende’de güzel çalışma ve projeler gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Doğan, geçen yıl 221 bin 358 kursiyere ücretsiz sanat ve meslek eğitimi verdiklerini, bugüne kadar 1 milyon 841 bin 446 mezun veren İSMEK’in, eğitim faaliyetini 240 kurs merkezinde ve 300’den fazla branşta sürdürdüğünü anlattı. Doğan, öğrenmek, üretmek, başarmak ve kazanmak isteyenlere yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.

Doğan, Eser’e İSMEK’te imal edilen el sanatlarından bazı hediyeler ve kitaplar hediye etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber