Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 17 Mayıs 2015 - 01:41 Yorum: 0

Hekimhan'da 'Akıl Oyunları Sınıfı' açıldı

Malatya'ya bağlı Hekimhan ilkçesine ilk Akıl Oyunları sınıfı Hekimhanlı İşadamı Murat Kandemir tarafından finanse edilerek açıldı.

Hekimhan'da 'Akıl Oyunları Sınıfı' açıldı

MALATYA GÜNCEL - Malatya'ya bağlı Hekimhan ilkçesine ilk Akıl Oyunları sınıfı Hekimhanlı İşadamı Murat Kandemir tarafından finanse edilerek açıldı.

İnternet Haberciler Derneği (İHADER) öncülüğünde başlatılan ve Malatya genelinde yaygınlaştırılması planlanan Akıl Oyunları sınıfını ilk olarak Suriyeli Mültecilerin konuk edildiği Beydağı Konaklama Tesislerinde (MABEK)'e kuruldu.

İşadamları ve hayırsever vatandaşları teşvik ederek Akıl Oyunları sınıflarının çoğalmasını sağlayan İHADER Yöneticileri Hekimhanlı İşadamı Murat Kandemir'in finansal desteği ile Hekimhan Sakarya İlk Öğretim Okulu’nda açıldı. Özel olarak tasarlanan Akıl Oyunları Sınıfı’ndaki her oyun, farklı bir yeteneğin gelişmesini sağlayacak.

Malatya'da ilköğretim okullarında yaygınlaştırılması planlanan Akıl Oyunları Sınıfı’yla öğrenciler okulda ve günlük hayatta karşılarına çıkacak; görsel algı, fiziksel beceri ve denge, üretkenlik, düşünme becerileri konularına odaklanacaklar. Özel sınıftaki her oyun çocukta farklı bir yeteneğin gelişmesi hatta ortaya çıkması için uzmanlar tarafından hazırlanıyor.

İnternet Haberciler Derneği Yöneticileri geleceğimiz çocuklarımıza yönelik sorumluluklarını bir adım daha ileri taşıyarak okullarda Akıl Oyunları Sınıfı kurmaya başlıyor.

Program açılışına katılan Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, "Eğitim alanında bu tür girişimler çok önemli. Öğrencilerimizin bireysel gelişimi adına çok anlamlı bir girişim oldu. Öğrencilerimizin zeka kullanım oranın artırılması ve adına bu fiziki mekanları okullara kazandırmamız gerekiyor. Esasen her okulda bu şekilde olması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte diğer okullarımıza da bu projeyi yaygınlaştırmamız gerekiyor. İnternet Haberciler Derneği'nin Akıllı Oyunlar sınıfının ilk adımının Hekimhan'da atılmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Malatya çapına yaygınlaştırılacak ve gelecek nesillerimizi etkileyecek çok önemli bir projenin Hekimhan'da başlamasının gururunu yaşıyoruz. Akıl Oyunları sınıfıyla Sakarya İlköğretim Okulumuz Malatya'daki eğitimin veriminde öncü olacaktır.” Değerlendirmesinde bulundu.

İnternet Haberciler Derneği Başkanı Murat Çelik; "Hekimhanlı İşadamı Murat Kandemir'in finansal desteği ile Hekimhan Sakarya İlköğretin Okulu'na kazandırılan Akıllı Sınıfta Öğrenciler oyunlarda kazanmış oldukları problem tanıma, çözüm üretme ve farklı yöntem deneme gibi özellikleri derslerinde de uygulayarak okul başarısını artıracak. Oyunlar sayesinde, öğrenci derse aktif katılacak ve dersin işlenişinde ‘yaparak-yaşayarak’ öğrenme metodunu uygulayacaktır. Aynı zamanda, özel olarak tasarlanan sınıfla birlikte, çocuklar kedine güven duygusunu ve ekip ruhunu geliştirerek çevresine faydalı mutlu bir birey haline gelmesi amaçlanıyor" dedi. Çelik sözlerine şöyle devam etti, "Proje ile dinleyen, izleyen, cevap veren öğrenci yerine; tanıyan, fark eden, planlayan, kurgulayan öğrenci profilinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Seçilen materyallerin ve oyunların hepsinde öğrencinin birebir katılımı, etrafındaki oyunlarla kıyaslama, yeterli ve yetersiz yanlarını tanıma, ucu açık gelişim faaliyetlerini fark edip katılma olgusu gibi yeteneklerini geliştirebilecekleri şekilde planlandı. Özellikle grup etkinliklerinde öğrencilerin sosyalleşmeyi oyun içerisinde yaşamalarına imkân sağlanan Akıl Oyunları sınıfındaki her etkinlik her öğrencinin bireysel katılımı düşünülerek hazırlandı. Okulun “eğlenceli eğitim yeri” olmasında büyük rol oynayacak öğrenciler; büyük keyif aldıkları oyun derslerinden sonra daha rahat ve mutlu şekilde diğer derslere katılacaklar. Özellikle “akıl oyunları”ndan dolayı kazandıkları girişimcilik ruhu derslere de yansıyacak öğrenci merkezli eğitimin gerçekleşmesinin önemli bir adımı olacak" dedi.

İnternet Haberciler Derneği Başkan Yardımcısı Funda Şahin açılış töreninde yaptığı konuşmada; Akıl Oyunları sınıflarının Malatya geneline yaymak için ilk adımın atıldığını hatırlatarak, “İHADER olarak kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında başladığımız projenin ilk adımı MABEK'te ikincisini Hekimhan ilçemizde atıyoruz. Zorunlu etkinlik saatiyle birlikte bu tür mekanlar büyük bir ihtiyaç haline geldi. Gelecek nesillerimiz için Malatya genelinde hayırsever işadamlarının desteği ile Akıl Oyunları Sınıfları kurmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya İlköğretim Okul Müdüresi Özlem Kılıçaslan; "Akıl Oyunları Sınıfı açılışı öğretmen, öğrenci ve veliler adına çok önemli bir adım olacağını belirterek şöyle devam etti: “Aktif öğrenme çok etkinleşiyor. Bu nedenle okullarda bu şekilde fiziki mekânlara çok ihtiyaç var. Okulumuza kazandırılan 'Akıl Oyunları Sınıfı' ile öğrencilerimize en iyi faydayı sağlayacaktır.” dedi. Sınıfın yapımında desteklerini esirgemeyen Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban'a, İnternet Haberciler Derneği Yöneticilerine ve Hekimhanlı İşadamı Murat Kandemir'e teşekkürlerini ileten Kılıçaslan, akıllı sınıfta görev yapacak öğretmenlere başarılar diledi.

HABERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Programa,Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek,Sakarya İlköğretim Okul Müdüresi Özlem Kılıçaslan, İlçe Müftüsü Necmi Ünsal, İnternet Haberciler Dernek Başkanı Murat Çelik, Başkan Yardımcısı Funda Şahin, Hayırsever İşadamı Murat Kandemir, Halit Kandemir, Zekiye Kandemir  ile çevredeki okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber