Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:16 Türkiye’de tarımsal sulama için tüketilen enerjinin yarısı DEPSAŞ enerji bö...13:16 Aydın’da 2 ayda 364 öğrenciye balık tüketiminin önemi anlatıldı13:16 Doğanşehir’de dağ sümbülleri çiçek açtı13:15 "Minik eller büyük hayaller" etkinlikleri başladı13:14 Kayseri’de öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı13:14 Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına...13:11 Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği, Uluslararası akreditasyon için A...13:11 TFF’den Türk vatandaşlarına EURO 2024 öncesi Schengen uyarısı13:09 Trafik kazasında hayatını kaybeden Sümeyra öğretmen meslektaşlarını yasa bo...13:06 Dışişleri Bakanlığı: “Şili Meclisi’nin 1915 olaylarını ’soykırım’ olarak ta...13:05 Mansur Yavaş’tan büyükelçi ve misyon şeflerine 23 Nisan resepsiyonu13:05 Filipinler’de aşırı sıcaklarda 6 kişi öldü13:03 Orman yangınlarıyla mücadele için ormancılara İHA pilot eğitimi verildi13:03 Zonguldak’ta bin 460 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı13:01 ‘Geçmişe Yolculuk’ isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı13:00 Şampiyonlardan Başkan Balaban’a ziyaret13:00 Dışişleri Bakanlığı: "(Şili Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarını soykırım...12:59 Hisarcıklıoğlu: “Adana, yüksek dönüşüm kapasitesine sahip iller arasında”12:58 CHP lider Özel, Başkan Çavuşoğlu tebrik için Denizli’ye geliyor12:58 Rüzgar, manavın tentesini yıktı geçti
23 Nisan
Sağlık 16 Ekim 2017 - 20:38 Yorum: 0

Hem by-pas oldu hem de 17 santimlik tümörden kurtuldu

Kütahya'da yaşayan 70 yaşındaki Ali Rıza Öztuna, yaklaşık 7 saatlik operasyonla hem by-pass oldu hem de kalbinin yakınında bulunan 17 santimetre büyüklüğündeki...

Hem by-pas oldu hem de 17 santimlik tümörden kurtuldu

Kütahya'da yaşayan 70 yaşındaki Ali Rıza Öztuna, yaklaşık 7 saatlik operasyonla hem by-pass oldu hem de kalbinin yakınında bulunan 17 santimetre büyüklüğündeki tümörden kurtuldu.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen ve hastanede ilk müdahalesi yapılan 70 yaşındaki Ali Rıza Öztuna'da kalbe yakın yaklaşık 17 santimetre büyüklüğünde ve tıp literatüründe az rastlanan bir kitle olduğu tespit edildi. By-pas yapılan Öztuna'dan ameliyat sırasında tümör de çıkarıldı.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aslı Gözüaçık, Öztuna'yı yoğun bakımdan ivedilikle ameliyata aldıklarını ve operasyona başladıklarını söyledi. Öztuna'ya ilk önce by-pass uyguladıklarını belirten Gözüaçık, "Operasyona başladığımızda damarları açmanın yanı sıra kitlenin varlığından haberdardık ama bu kadar büyük bir kitle beklemiyorduk. İlk önce by-pass yapıp kalbi rahatlattık. Sonrasında ise sağ akciğerin komşuluğunda kalp zarına ve büyük damarlara yapışık dev bir kitle gördük. 4 damar by-passın yanı sıra dev bir tümörü de çıkardık. Yaklaşık 7 saat süren bir operasyon oldu. Bu yaptığımız operasyon ve kitle büyüklüğü tıpta pek rastlanan bir şey değil, oldukça nadir bir durum. 4 damara by-pass yapıp böyle bir tümörü çıkardıktan sonra hastamızın yeniden sağlığına kavuşmuş olması bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Engin Akgül ise, operasyonun zorlu geçtiğini ve riskli bir ameliyat olmasına rağmen hastanın hiçbir sıkıntısı olmadığını, örneğine az rastlanır bir ameliyatı başarı ile sonuçlandırdıklarını söyledi.

Başarılı operasyonun ardından muayeneye gelen Ali Rıza Öztuna, ameliyatın çok iyi geçtiğini söyledi. Öztuna, "Beni büyük şehirlerde ameliyat etmek istediler, ambulans helikopter getirmek istediler ancak ben istemedim. Kütahya'da memleketimde ameliyat oldum. Doktorlara da çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Hem by-pas oldu hem de 17 santimlik tümörden kurtuldu

Hem by-pas oldu hem de 17 santimlik tümörden kurtuldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber