Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ağustos 2016 - 14:33 Yorum: 0

Hem wushu yapıyor hem eğleniyorlar

Yunusemre Belediyesi, yaz spor okulları kapsamında Wushu eğitimi veriyor.

Hem wushu yapıyor hem eğleniyorlar

Yunusemre Belediyesi, yaz spor okulları kapsamında Wushu eğitimi veriyor. Çocuklar yaz tatilinde bir yandan Uzakdoğu sporunu öğrenirken bir yandan da eğleniyor.

Yunusemre Belediyespor çocuklara yönelik yaz spor okullari kapsamında 13 branşta spor eğitimleri veriyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 75. Yıl Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen Wushu Kursu'nda çocuklar yaz tatilini spor yaparak değerlendiriyor. Eğitimleri veren Yunusemre Belediyespor Wushu Antrenörü Yusuf Çetinkaya, kurslar sayesinde Wushu Milli Takımına sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Çetinkaya, "Hafta içi her gün 6 saat süren eğitimlerimize çocuklarımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri çok mutlu ediyor. Amacımız Wushu sporunu gençlerimize sevdirmek. Bunun yanı sıra gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmesini sağlamak. Fiziksel ve ruhsal sağlıklarını yerine getirmelerini sağlamak amacıyla 3 aylık bir çalışma sürecine girdik. Wushu sporunun öğretilmesinin yanı sıra kamplar geziler piknikler ve sosyal aktiviteler düzenleyerek çocuklarımızın boş zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz. Önümüzdeki yıl Milli Takıma başarılı sporcular yetiştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Wushu sporcusu Ahmet Sefa Sulu da "Wushu yaz okullarında günde 6 saat antrenman ile gerçekten hem öğreniyor hem de eğleniyoruz" diye konuştu. Kurslardan faydalanan Sümeyye Akbaş ise "Yaz tatili başladığından beri bu spor ile ilgileniyorum. Bu Wushu eğitimlerimiz çok eğlenceli geçti. Bu sporumuzda emeği olan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber