Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 14 Aralık 2017 - 14:28 Yorum: 0

Hemoroid ve kıl dönmesine ameliyatsız çözüm

Özel Deva Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Dikme hemoroid ve kıl dönmesinde ameliyatsız tedavinin mümkün olduğunu söyledi.

Hemoroid ve kıl dönmesine ameliyatsız çözüm

Özel Deva Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Dikme hemoroid ve kıl dönmesinde ameliyatsız tedavinin mümkün olduğunu söyledi.

Op. Dr. Hakan Dikme, halk arasında kıl dönmesi olarak bilinen pilonidal sinüs ve hemoroid hastalığının, ameliyatsız tedavisinin mümkün olduğunu belirterek, uygulanan tedavi yönteminin ameliyattan daha başarılı olduğunu ifade etti. Tedavi işleminin kısa sürdüğünü anlatan Op.Dr. Dikme, mmeliyatsız lazer uygulamaları sonrası lazer epilasyonu ısrarla önererek, "Hastalığın tedavilerinden bahsetmek gerekirse ameliyat bu seçenekler arasında ilk sırada yer alıyordu. Ancak son yıllarda geliştirilen teknolojiyle ameliyatsız yöntemler de başarılı sonuçlar vermeye başladı ve Hastalarımızın en önemli avantajı aynı gün rahatsızlık sebeplerini öğrenip ,aynı gün işlem ardından rahat bir şekilde evlerine dönebilmeleridir. Bu tedavi ile hem çok daha kısa sürede, hem de ameliyatsız, hem de konforlu yöntemi sizlere sunuyoruz. Artık hemoroidlerinizi ve kıl dönmesini tedavi ettirmekten korkmayın. Bu yeni tedavi yöntemleri ile hayatınızdan sadece bir 20 dakikayı kendinize ayırın ve yaşadığınız kabustan uyanın" dedi.

Bayanlarda da görülüyor

Op. Dr. Hakan Dikme, risk faktörleri arasında kıl yoğunluğunun fazla olması nedeni ile erkek cinsiyette daha sık görüldüğünü ancak bayanlarda da görülebileceğinin altını çizdi. Özellikle uzun süre oturarak çalışan kişilerin kuyruk sokumunda oluşan cilt zedelenmeleri ve terlemenin sonucun da bu bölgelerdeki kılların daha kolay derinin iç tabakasına yönelmesine sebep olduğunu kaydeden Dikmek, " En sık tetikleyici nedenleri kronik kabızlık ve ıkınma olan hemoroid hastalığı, batı toplumlarında insanların yaklaşık yüzde 50'sinde hayatlarının herhangi bir döneminde görülüyor. Hastalığın seyrine göre çeşitli şekillerde tedavi edilebilen hemoroidin görülme sıklığı yaşla birlikte artabiliyor" dedi.

"Psikolojiyi de sosyal yaşantıyı da olumsuz etkiliyor"

Pilonidal sinüs rahatsızlığının psikolojik ve sosyal etkilerine değinen Op. Dr. Hakan Dikme, hastalığın psikolojiyi de, sosyal yaşantıyı da olumsuz etkilediğini kaydetti. Hastalığın belirtileri hakkında da bilgi veren Hakan Dikme, "Hasta hekime genelde kuyruk sokumu bölgesinde ağrı, şişlik, kanlı akıntı, kaşıntı, popo üzerine oturamama gibi şikayetlerle başvuruyor. Hastalığın temeldeki nedeni ise kuyruk sokumundaki çökük olan kısımda kıllı ve terli oluğa takılıp sürtünmelerle, oluğun en dibindeki ter bezi deliklerinden vida ya da matkap gibi dönerek, cilt altı yağ dokusu içine hissettirmeden girmesi, delikler açması ve bu deliklere giren bakterinin de katkısı ile etrafının iltihaplanmasıdır. Kokuya ve çamaşırların kirlenmesine de neden olarak bireyin yaşam kalitesini ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. Öyle ki bu hastalık nedeniyle çok kez ameliyat olmak zorunda kalan ve psikolojisi bozularak aylarca evden çıkmayan hastalar var" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber