Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 15:18 Yorum: 0

Hemşireler Haftası Etkinlikleri

Aydın'da 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Hemşireler Haftası Etkinlikleri

Aydın'da 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Etkinlikler kapsamında hemşireler çeşitli ziyaretler gerçekleştirirken Aydın Liva Hastanesi'nde görev yapan hemşireler bir araya gelip günlerini kutladı.

Hemşireliğin kutsal bir görev olduğunu tarihten bu yana insanlara en zor zamanında hemşirelerin hizmet ettiğini belirten Liva Hastanesi Başhemşiresi Funda Ak, "İnsanlığın var oluşundan bu yana yardım meleği gibi insanların hizmetine koşan hemşireler, savaşın en soğuk anlarında bile çaresiz insanlara uzanan en sıcak el olmuşlardır. Yeri geldiğinde ülke savunması için canını hiçe sayan bir nefer gibi hemşireler de yeri geldiğinde insanların yaşaması için canlarını hiçe sayıp çalışmıştır. Böylesine ulvi bir görevi yapan tüm meslektaşlarımın haftasını kutluyorum" dedi.

Türk tarihine, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları'na bakıldığında hemşirelerin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde yadsınamayacak bir hizmet verdiğini ve cepheye mermi taşıyan Türk kadını gibi cephede seve seve görev yaptığını dile getiren Liva Hastanesi Başhemşiresi Funda Ak, "Hemşire aynı zamanda hastaya bakım veren, kazandığı tedavi edici yeteneklerle hastaya yardım eden kişidir. Hasta ise sağlık sorunlarının çözümlenmesi için mesleki yardıma gereksinim duyan kişidir. Hasta ile her gün bir arada bulunan hemşireler, bireyin hastalığının gidişini, hastalığa karşı tutumunu, hastalığı ile ilgili endişelerini hangi durumlarda yardıma desteğe gereksinimleri olduğunu daha iyi anlayabilirler. İyi bir hemşire hastasını önce tanıyarak,sonra göz teması kurarak,daha sonra elini tutarak ve en önemlisi güveni kazanarak ,tedavisine başlayan hemşiredir. Bu zorlu ve ulvi görevi yapan tüm meslektaşlarımın haftasını kutluyorum" dedi.

Hemşireler Haftası Etkinlikleri

Hemşireler Haftası Etkinlikleri

Hemşireler Haftası Etkinlikleri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber