Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 29 Ağustos 2016 - 10:13 Yorum: 0

Her 8 kadından biri meme kanseri olabilir

Çağımızda her kadının korkulu rüyası haline gelen meme kanserinin erken teşhis edildiğinde meme dokusu korunarak tedavi edilebildiğini belirten Koru Ankara...

Her  8 kadından biri meme kanseri olabilir

Çağımızda her kadının korkulu rüyası haline gelen meme kanserinin erken teşhis edildiğinde meme dokusu korunarak tedavi edilebildiğini belirten Koru Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Bahadır Ege meme kanserindeki yeni yaklaşımlar hakkında bilgi verdi.

Dr.Bahadır Ege, günümüzde her 8 kadından birinin meme kanseri riski taşıdığını belirterek Sağlık Bakanlığı verilerine göre meme kanseri görülme sıklığının yüz binde 40,6 olduğunu söyledi. Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Bahadır Ege, "Meme kanseri farkındalığının artması meme kanserinin daha erken teşhis edilmesini sağlamaktadır. Meme kanserinin tedavisinde son yıllarda önemli gelişmeler olmuştur. Onkolojik cerrahi prensiplerle plastik cerrahi tekniklerin birleştirilmesi sayesinde yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir" dedi.

Onkoplastik cerrahi olarak adlandırılan teknikler sayesinde kanser tedavi edilirken aynı zamanda meme estetiğinin de sağlanmış olduğunu vurgulayan Koru Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Bahadır Ege, "Yapılan çalışmaların onkoplastik cerrahi ile tedavi edilen hastaların memelerinin radyoterapiye karşı daha dirençli olduğunu ve şekil bozukluğunun daha az yaşandığını göstermektedir. Onkoplastik cerrahide meme dokusundan kanserli doku onkolojik prensiplere göre çıkarıldıktan sonra estetik cerrahi tekniklerle meme dokusu dikleştirilerek estetik bir görünüm kazanması sağlanmaktadır" diye belirtti.

Hastaların çoğu zaman eski meme dokusundan daha dik ve estetik görünümlü meme dokusuna kavuşmakta olduğunu anlatan Koru Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Bahadır Ege, "Tabi bu ileri cerrahi teknik koltuk altı lenf bezlerinin teyit yöntemleri ile desteklenmelidir. Sentinel lenf nodu biyopsisi denilen yöntemle koltuk altı lenf bezlerinden şüpheli olanlar bulunmakta ve bu şüpheli lenf bezlerinden anında yapılan patolojik alışma ile koltuk altı lenf bezlerinin çıkarıl çıkarılmayacağına karar verilmektedir" diye konuştu.

Doç.Dr.Bahadır Ege sözlerini şöyle sürdürdü;"Bu yöntemin uygulanmadığı durumlarda ise gereksiz koltuk altı lenf bezi çıkarılma oranı %80'leri bulmaktadır. Koltuk altı lenf bezlerinin çıkarılması ileride kol ödemine yol açabilmektedir. Onkoplastik cerrahi ile tedavi edilen hastaların çoğunluğu tedavi sürelerin bitiminde sağlıklı diğer memeleri içinde bu cerrahi işlemi istemektedirler. Bu sayede her iki meme, estetik ve simetrik bir hal almaktadır.'

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber