Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2016 - 12:43 Yorum: 0

Her derde deva tahıl

Günün en önemli öğünü olmaya aday kahvaltılarda ve diğer öğünlerde de ek olarak tüketilebilecek yulaf ezmesi, vücudun ihtiyacı olan besin ögelerini...

Her derde deva tahıl

Günün en önemli öğünü olmaya aday kahvaltılarda ve diğer öğünlerde de ek olarak tüketilebilecek yulaf ezmesi, vücudun ihtiyacı olan besin ögelerini içeriğinde bulunduran, sağlıklı ve bol lifli yapısıyla yiyecekler arasında ilk sırada yer aldığını belirten Diyetisyen Şeyda Sular, her derde deva olan yulaf hakkında bilgi verdi.

Sular, "Yulaf ezmesinin bizim için en değerli özelliğinin başında yüksek lifli yapısı yer almaktadır. Yüzde 55 oranında çözünebilir, 45 oranında çözünemez lif bulunduran yulaf ezmesi, vücudumuz için mükemmel bir lif kaynağıdır. Yulaf B kompleks vitaminler (B12 hariç) ve E vitamini yönünden ayrıca folik asit, potasyum ve magnezyum açısından da zengin bir besindir" dedi.

Diyetisyen Şeyda Sular, yulafın faydalarını şöyle sıraladı:

"Kolesterol düzeyini normal seviyede tutar: Yapılan çalışmalarda düzenli yulaf tüketimi sonucu; serum glikoz, trigliserit, total kolesterol, LDL ve VLDL değerlerini düşürdüğü görülmüştür.

Kan şekerini dengeler: Type-2 diyabet hastalarının düzenli yulaf kullanması sonucu kan şekerinin daha iyi dengelendiği araştırmalar sonucu görülmüştür. Yulafın iyi bir antioksidan kaynağı olması da beslenmemizde yer vermemiz gereken nedenlerdir biridir.

Sindirim sistemini çalıştırır ve tok tutar: Yulaf lifli yapısı sayesinde bağırsaklardan geçişini kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Aynı zamanda yavaş emilen karbonhidratlardan oluştuğu için sizi uzun süre tok tutmaktadır.

Kansere karşıdır: Yulaf içeriğinde fitokimyasalları barındırır ve bunlar kansere karşı korur. Araştırmalar özellikle yulafta bulunan lignan adlı fitoöstrojen bileşiklerin meme kanserine karşı koruduğu yönünde yapılsa da bunun dışında yulaf bir çok kanser türüne karşı vücudu korumada yardımcı olmaktadır.

Anti-depresan görevi görür: Yulaf içeriğinde vücut için gerekli E vitamini, çinko, bakır ve demir gibi mineralleri barındırır. Aynı zamanda içeriğinde B vitamin kompleks, potasyum, kalsiyum ve magnezyumda mevcuttur. Tüm bu vitamin ve mineraller sizi günlük stresten uzak tutmaya yardımcı olur ve anti-depresan görevi görür."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber