Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 30 Ekim 2014 - 21:33 Yorum: 0

Her okuduğunuza inanmayın

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, Washington Post gazetesinin nüshasında yer alan, "Türkiye-ABD ittifakının çatırdadığını" öne süren haberle ilgili olarak, "Her okuduğunuza inanmayın" dedi.

Her okuduğunuza inanmayın

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Washington Post gazetesinin bugünkü nüshasında yer alan, 'Türkiye-ABD ittifakının çatırdadığını' öne devam eden haberle ilgili olarak, 'Her okuduğunuza inanmayın çünkü Türkiye sırf mühim bir NATO müttefiki olmakla kalmıyor, aynı sürede IŞİD'i zayıflatma ve bertaraf etme çabalarında bir ortak. Türkiye ile bir paradigma konu konusunda ortak çalışıyoruz' dedi.

Psaki, gündelik matbuat brifinginde bir gazetecinin, 'Washington Post gazetesinde Türkiye ve ABD ittifakının çatırdadığı, iki yurt içinde ciddi problemler olduğu anlamında bir haber var. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?' şeklindeki sorusunu yanıtladı.

Sözcü Psaki, şunları kaydetti:

'Öncelikle şunu söyleyeyim: Her okuduğunuza inanmayın çünkü Türkiye sırf mühim bir NATO müttefiki olmakla kalmıyor, aynı sürede IŞİD'i zayıflatma ve bertaraf etme çabalarında bir ortak. Peşmerge güçlerinin IŞİD'i art püskürtmeye destekçi olmak için Kobani'ye geçişiyle ilgili gelişmelerin farkındasınız ve eminim haberini yapıyorsunuz. Atabilecekleri ilave adımlar konusunda Türkiye ile aktif diyalog bünyesinde olmaya devam ediyoruz.

Bildiğiniz bu şeklinde Türkiye ile bir paradigma konu konusunda ortak çalışıyoruz. Dolayısıyla bunun (Washington Post'un haberinin) hiç bir biçimde bu yapının (ABD Dışişleri Bakanlığının) görüşü yada deneyimi olduğunu düşünmüyorum.'

Washington Post gazetesinin 'ABD, Türkiye ile uzun süreli ittifakının çatırdadığını görüyor' başlıklı haberinde, 'Suriye krizinin giderek kırılgan bir vaziyete gelen diplomatik ilişkideki fay hatlarını gözler önüne serdiği, Türkiye ile ABD içinde Suriye konusunda giderek daha hasmane bir vaziyete bürünen görüş ayrılıklarının 60 yıllık ittifakın dayanıklılığını sınadığı, bazılarının iki ülkenin hala müttefik olup olmadığını sorgulamaya başladığı' öne sürülüyor.

Muhabir: Mehmet Ö. Toroğlu

ETİKETLER: Her , okuduğunuza , inanmayın
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber