Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 25 Ağustos 2015 - 18:12 Yorum: 0

Her şehirde bir MABESEM olmalı

İnsanların yaşamlarını dolu dolu geçirdiği Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM)’nde kurslar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Her şehirde bir MABESEM olmalı

İnsanların yaşamlarını dolu dolu geçirdiği Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM)’nde kurslar yoğun bir şekilde devam ediyor. Düzenlenen kurslar sadece eğitim ve hobi amaçlı değil, aynı zamanda mesleki anlamda da kursiyerlere bir çok avantaj sağlıyor. Kursiyerlere mesleki alanda avantaj sağlayan kurslardan bir tanesi de Grafik&Tasarım kursu.

Kendi alanında ayrı bir özelliği olan Grafik&Tasarım kursunda öğrenciler bilgisayar başında öğrendikleri program ve tekniklerle meslek ediniyorlar. Şuan 50 yi aşkın öğrencisi bulunan Grafik&Tasarım kursuna her yaş grubundan insanlar katılıyor.

Ülkemizde hayata tutunma noktasında önemli sorunlar yaşayan engelli vatandaşlar da Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi’ndeki kurslardan yoğun bir şekilde faydalanıyorlar. Bunlardan biri olan ve hayata doğuştan engelli başlayan Gonca Kılınç da MABESEM’de katıldığı Grafik Tasarım kursu sayesinde hem zamanını iyi değerlendiriyor, hem de meslek ediniyor. Tekerlekli sandalyesi ile kursa gelen Gonca Kılınç, katıldığı Grafik&Tasarım kursuyla meslek edinme anlamında kendine  birçok özellik kattığını söylüyor. 

Her şehirde bir MABESEM olmalı

Sanat ve Eğitim Merkezinin engelli insanlar için fiziki anlamda çok uygun olduğunu belirten Kılınç, "Sanat ve Eğitim Merkezini bir resim sergisinde öğrendim.   Daha önceleri değişik kurslara katılıyordum, ancak mimari engellerden dolayı sıkıntılar yaşıyordum. Sanat Galerisi’nde kurslar açılınca benim için büyük avantaj oldu.Burası rahatlıkla gelip kurslara katıldığım bir yer.Buraya geldiğimde Grafik&Tasarım kursu yazısını gördüm. Grafik tasarım nedir? Neye faydası var? gibi sorularla öğretmenimizden bilgi aldım. Bilgisayarı da çok sevdiğim için öğreneceğimi düşündüm ve kursa başladım. MABESEM gibi bir merkezin her şehirde olması gerektiğini düşünüyorum. Hatta buranın daha da büyütülmesi gerekiyor. Çünkü herkes için bir ihtiyaç. Manevi anlamda çok fazla getirisi olan bir ortam.Grafik tasarımı öğrendikten sonra iş başvurularında bulunacağım. Buranın bana büyük faydası olduğunu düşünüyorum "dedi.

Daha önceleri böyle bir yerin açılması için imza kampanyası dahi başlattığını söyleyen Kılınç sözlerine şöyle devam etti. "Böyle bir yerin açılması için imza kampanyası bile başlatmıştım. Ancak istediğim sonuca ulaşamadım. Sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi bize bu imkanı sundu. Bize bu imkanı sunan herkese teşekkür ediyorum."

Kılınç son olarak, "Boş zamanı olan herkes psikolojik anlamda kendilerini iyi hissetmek istiyorsa buraya gelip kursa katılsınlar. Daha başarılı olmak anlamında gelebilecekleri en güzel yer burası diyorum" dedi.

Grafik&Tasarım kursu öğretmeni İsmail Dursun, Grafik&Tasarım kursunun diğer kurslardan farklı olarak meslek edindirme kursu olduğunu belirterek, 14-55 yaş arasında 50 dolayında kursiyerlerin bulunduğunu ve ilgi duyan herkesi bu kursa davet ettiğini söyledi.

MABESEM’de Perşembe ve Cuma günü hariç haftanın her günü Grafik&Tasarım kursu veriliyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber