Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 28 Haziran 2016 - 15:58 Yorum: 0

Her Şey Dahil Eğitim Kampları Turizme Hizmet Edecek

Turizm sektöründe yaşanan kriz Antalyalı yatırımcıyı bu alanda farklı seçenekler ortaya koymaya zorladı.

Her Şey Dahil Eğitim Kampları Turizme Hizmet Edecek

Turizm sektöründe yaşanan kriz Antalyalı yatırımcıyı bu alanda farklı seçenekler ortaya koymaya zorladı. Sayıları 17,5 Milyonu bulan öğrencinin tatil anlayışını değiştirmek üzere kolları sıvayan turizmciler "Her şey Dahil Eğitim Kampları" ile yaşanan krizi fırsata çevirmeye çalışıyor. Henüz proje aşamasında olan çalışmaların şekillendirilmesi için çalışmalar sürüyor.

25 yıllık turizmci Yusuf Balkır "Turizm sektörünün her aşamasında görev aldım. Böyle bir destinasyon sektöre bir nebze de olsa nefes aldırabilir. Nihayetinde insanların tatil yapması için gerekli nedenler arasına bir madde daha ekleniyor" dedi.

Tüm hizmetlerin bir turizm acentesi aracılığı ile gerçekleşmesinin önemli olduğunu vurgulayan acente sahibi Sinan Şahin ise " Yapılması zorunlu sigortalar ile tatil güvence altına alınıyor. Ayrıca her şey dahil eğitim kamplarındaki anlayış ile otellerde animasyon, seyahatlerde rehberlik hizmetlerinin bir eğitim öğretim faaliyetine dönüşmesi mümkün olabilir" şeklinde konuştu.

Eğitimci Ali Koç ise yıllardır otellerin toplantı salonlarında iki veya üç günlük seminer çalışmaları yaptıklarını belirterek disiplinden ödün vermeyen böyle bir çalışma ile öğrenme süreçlerine farklı bir bakış açısı getirilmiş olduğunu ifade etti. Koç, "Ancak beynimiz ise tatil günlerinde sürekli "Tatildesin, Tatil hakkın, Önce dinlen sonra çalış," gibi mesajlar vermektedir. İçinde psikolog eğitimci ve turizmcilerin de olduğu anlaşılan uzman bir ekibin geliştirdiği Her şey Dahil Eğitim Kampları (HDEC's) ile yaşanan doyum duygusu, öğrenciye birkaç gün içinde öğrenmelerine öncelik vermesi gerektiği mesajını verir. Bu da istenen bir sonuçtur" diye konuştu.

Her şey dahil eğitim kampları, tatillerini geçiren öğrencilerin animasyon hizmetleri yerine eğitim öğretim faaliyetlerine belli bir program dahilinde katılmasını öngörüyor.

Her Şey Dahil Eğitim Kampları Turizme Hizmet Edecek

Her Şey Dahil Eğitim Kampları Turizme Hizmet Edecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber