Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Temmuz 2014 - 11:18 Yorum: 0

"Her şey dahil" sisteminin Akdeniz'de olmadığı tek yer: Kaş

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya'da "her şey dahil" sistemini Akdeniz'de uygulamayan tek merkez olan Kaş, butik otelleri, doğa harikası koyları ve tarihi zenginlikleriyle dikkati çekiyor

'Her şey dahil' sisteminin Akdeniz'de olmadığı tek yer: Kaş

ANTALYA (AA) - BEKİR BEKTAŞ - Her yıl milyonlarca turisti misafir eden Antalya'da, genel uygulamanın aksine Kaş ilçesinde "her şey dahil" sistemi uygulanmıyor.

İl merkezine yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan, deniz, kum ve güneşin yanı sıra doğa harikası koyları, tarihi mekanları ve yaylalarıyla turizmin önemli merkezlerinden olan Kaş, alışılmışın dışındaki turizm tarzıyla dikkati çekiyor.

Yiyecek ve eğlence etkinliklerinin yanı sıra tarihi bölgelere yapılan gezilerin bile tek bir ücrete tabi tutularak sunulduğu "her şey dahil" sisteminin uygulanmadığı Akdeniz'deki tek merkez olan Kaş'ta turistler, çoğunluğu evlerden bozma butik oteller, kamp alanları ya da bungalovlarda konaklıyor.

Dalış turizminde her geçen gün ön plana çıkan, sahilin ardından kısa mesafede yüksek dağları bulunması nedeniyle de yamaç paraşütü başta olmak üzere birçok ekstrem spor dalının yapılabildiği ilçeye, Rus ve Alman turistlerin yanı sıra İngiliz turistler de yoğun ilgi gösteriyor.

- "Herkes istediği gibi tatil yapabiliyor"

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, geniş bir sahil bandına sahip Kaş'ın sadece deniz, kum ve güneş ile değil, pek çok etkinlikle ön plana çıktığına dikkati çekti.

Kocaer, "Turistler Kaş'ta dalıştan yamaç paraşütüne kadar birçok etkinliğe katılma imkanı bulabiliyor. Ziyaretçiler, mavi turlar aracılığıyla Kekova'da batık şehri de gezebiliyor" dedi. 

Kaş, Kalkan ve Patara genelinde otellerin 25 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve kaliteli hizmet sunduklarını ifade eden Kocaer, şöyle konuştu:

"Kaş'ın turizmdeki hedefi butik otellerle yoluna devam etmektir. Kaş'ın kaliteli hizmet veren, gelenlerin evindeki sıcaklığı bularak tatil yapabileceği bir turizm merkezi olmasını istiyoruz. Kaş, Akdeniz çanağında her şeyin dahil olduğu sistemin uygulanmadığı, büyük otellerin bulunmadığı tek merkez. Bundan sonra da bu politikasını devam ettirecek. Her şey dahil Kaş'ta yok, herkes serbest bir biçimde istediği yerde yemeğini yiyerek ve gönlünce gezerek tatilini yapabilir."

Kocaer, Kaş'ın yayla turizminin de önemli merkezlerinden biri haline gelmeye başladığına işaret ederek, ilçe merkezine bir saat mesafede yer alan Gömbe Yaylası'nın 3 bin 24 metre rakımda bulunduğunu, yaz aylarında 20 bine yakın ziyaretçi çektiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber