Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 24 Temmuz 2014 - 00:40 Yorum: 0

Her türlü soruşturma adil bir şekilde yürütülmeli

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, emniyetteki "paralel yapı" operasyonuyla ilgili, "Her türlü soruşturmanın adil, şeffaf ve demokratik bir şekilde yürütülmesi gerektiğini defalarca söyledik" dedi.

Her türlü soruşturma adil bir şekilde yürütülmeli

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, emniyetteki 'paralel yapı' operasyonuyla ilgili, 'Her türlü soruşturmanın adil, şeffaf ve demokratik bir şekilde yürütülmesi gerektiğini defalarca söyledik. Türkiye'deki yargı süreci ve adalete etken erişime dair endişelerimizi geçmişte net şekilde ortaya koyduk ve Türklerle bu konu için konuşmaya devam edeceğiz' dedi.

Harf, gündelik basın brifinginde, emniyette 'paralel yapı' iddialarına ilişkin yürütülen 'casusuluk' ve 'yasa dışı dinleme' soruşturmaları kapsamında 100'ü aşkın polisin gözaltına alınmasıyla ilgili bir soruyu yanıtladı.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Harf, 'Her türlü soruşturmanın adil, şeffaf ve demokratik bir şekilde yürütülmesi gerektiğini defalarca söyledik. Türkiye'deki yargı süreci ve adalete etken erişime dair endişelerimizi geçmişte net şekilde ortaya koyduk ve Türklerle bu konu için konuşmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Harf, 'Türkiye halkının adalet, zamanlılık ve şeffaflığın en yüksek standartlarını karşılayan bir adalet sistemi arzusunu desteklemeye devam ediyoruz. Açıkçası bu çok derinden ciddiyet verdiğimiz bir konu' ifadelerini kullandı.

Brifingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'eskiden (Obama'yı) direk arıyordum' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Harf, Erdoğan'ın bu açıklamalarını görmediğini belirterek, 'Başkanın görüşmeleri meselesi için enfazla açıklamayı Beyaz Saray yapar. (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı (Ahmet) Davutoğlu ile her süre görüşüyor. Dün iki kez, son günlerde de birkaç defa görüştü. Dolayısıyla devam eden bir diyaloğumuz var' dedi.

 

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber