Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Temmuz 2014 - 17:43 Yorum: 0

Her yıl 7 bin 500 çocuk, merkezlerden yararlanıyor

Tepebaşı Belediyesi'ne bağlı merkezlerde her yıl 7 bin 500 çocuğun eğitim ve kurs gördüğü açıklandı

Her yıl 7 bin 500 çocuk, merkezlerden yararlanıyor

ESKİŞEHİR (AA) - Tepebaşı Belediyesi'ne bağlı kültür ve sanat merkezlerinde her yıl 7 bin 500 çocuğun düzenli olarak etüt, spor, sanat, kültür ve benzeri etkinliklere katıldığı bildirildi. 

Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediyesi, çocuklar için sağlık, kültür, sanat, spor, çevre ve eğlence başlıklarında oluşturulan projeler ile bölgede bulunan 3-4 yaş grubu çocukların yüzde 8'ine ulaştı. Yeni merkezlerle birlikte kapasite yüzde 15 oldu.

Tunalı Mahallesi'nde faaliyetlerini sürdüren 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi ile Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi çocuklara yönelik etkinlikleriyle yıl boyunca sıcak bir yuva haline geldiğine dikkatin çekildiği açıklamada, 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi, özellikle çocukların okul eğitimlerine katkı sunan, onların sosyalleşmelerine olanak tanıyan bir yapıya sahip. Alanlarında uzman eğitmenler tarafından çalışmaların yapıldığı merkez binası dört etüt sınıfı, çok amaçlı tiyatro salonu, tam kat oyun odası, kütüphane ve spor salonundan oluşuyor tüm etkinlikler ücretsiz olarak düzenleniyor. 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi'nde çevre mahallerden gelen öğrenci ve kursiyerlere piyano, gitar, tiyatro ve drama, etüt dersleri, jimnastik, modern dans, halk oyunları çalışmaları, tekvando kurslarının yanı sıra ebeveynler için baba destek programı aile içi iletişim (anne destek programı), dil dersleri gibi eğitimler de veriliyor.

Öncelikli amacı 3-15 yaş ağırlığındaki çocukların katılabileceği etkinlikler düzenlemek olan Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi, anneler yönelik programlarının da düzenlendiği belirtilen açıklamada, merkezde oluşturulan alanda ise mahalle sakinleri düğün ve eğlencelerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. 

Bağlar'da açılan yeni gençlik merkezinin de 3-5 yaş çocuk grupları için özel hazırlanmış çok amaçlı salonlarıyla hizmete girdiği ifade edilen açıklamada Tepebaşı Belediyesi'ne bağlı merkezlerde her yıl 7 bin 500 çocuk düzenli olarak etüt, spor, sanat, kültür ve benzeri etkinliklere katılıyor.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber