Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 27 Ağustos 2014 - 21:14 Yorum: 0

Herhangi bir bilgiye sahip değiliz

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) destek verdiğine ilişkin iddiaları destekleyecek herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını bildirdi.

Herhangi bir bilgiye sahip değiliz

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) destek verdiğine ait iddiaları destekleyecek herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Sol Parti’nin “Irak krizi ve Suriye’deki savaşa etkileri” başlıklı soru önergesine hükümet hesabına yazılı cevap verildi. IŞİD’in 15 bin savaşçısının olduğunun hesap edildiğini belirten açıklamada, bunların 8 binin Suriye’de, takribî 7 binin de Irak’ta bulunduğu bildirildi. 

IŞİD ile bölgede savaşan öteki muhalif gruplar içinde ideoloji ve metod konusu için farklılıklar olduğu vurgulayan Dışişleri Bakanlığı, “Birçok Sünni küme son şiddet eylemlerini kati bir biçimde reddetmektedir. Almanya hükümeti, Irak’taki Sünni halka İslamcı örgütlere destek dışında gerçek bir politik alternatifin gösterilmesi gerektiğini düşünmektedir. Bu fakat Irak’ta herkesi kapsayan bir politik süreç ile mümkündür olabilir” ifadelerini kullandı.

Sol Parti’nin, “Almanya’nın NATO partneri bulunan Türkiye’nin IŞİD ile mühtemel bir işbirliği konusu için hükümetin elinde bilgiler mevcut mı?” sorusuna bakanlık, “Hükümetin elinde bu soruda kastedileni destekleyen herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ayrıca IŞİD, temmuzdan bu yana, aralarında Türkiye’nin Musul Başkonsolosunun da olduğu 40’ın üstünde Türk vatandaşını rehin tutmaktadır” yanıtını verdi. 

Sol Parti'nin soru önergesinde, matbuatta IŞİD ile alakalı yer saha haberler ve CHP yetkililerinin dile getirdiği iddialarına ilişkin soru 'Erdoğan hükümetinin Suriye politikasına karşı uzun süredir eleştiriler yönelten muhalefet seçim kampanyası süresince bu eleştirilerini sertleştirmiştir. Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, AKP’nin yanı dizi CHP ile de temaslara sahiptir ve bu iddialar da ele alınmıştır. Söz konusu temaslarda radikal gruplarla birliktelikler hakkındaki tenkitlerin elle tutulur bir biçimde desteklendiği görülememiştir” biçiminde yanıtlandı.

'Karikatürize etmeyin'

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'da resmi hesabından kendisine sorulan soruları yanıtladı. Türkiye'nin IŞİD'i destekleği iddiasıyla ilgili soruya Fabius, 'Karikatürize etmeyin. Türkiye, Fransa'nın müttefikidir'  cevabını verdi.

ETİKETLER: Herhangi , bir , bilgiye , sahip , değiliz
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber