Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 20 Nisan 2015 - 13:14 Yorum: 0

“Herkes O’nu Okuyor” Ödül Töreni

“Herkes O’nu Okuyor” Ödül Töreninde 111 adet ödül dağıtıldı.

“Herkes O’nu Okuyor” Ödül Töreni

Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Peygamber Efendimizin hayatının öğrenmeye ve anlamaya  yönelik “Herkes O’nu Okuyor” projesi kapsamında 111 adet ödül dağıtıldı.

Etkinlike ilgili olarak Malatya Eğitimciler Derneği Yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, "Efendiler Efendisi’nin mümtaz ve muallâ şahsiyetinin anlatılması, anlatılmaktan da öte O'nun beşeriyetin kurtuluşu için bir çare, insanlığın onulmaz dertleri için bir iksir olarak takdim edilmesi ve hayat-ı seniyyelerinin O Yüce Kamet'e uygunluk içinde tanıtılabilmesi, bizlerin en önemli amaçlarındandır."

O, insanlığın iftihar tablosudur. On dört asırdan beri dünya çapındaki en büyük dâhiler, dev filozoflar ve her biri düşünce semamızın yıldızı nice mütefekkir ve ilim adamları, hep O'nun arkasında el pençe divan durmuş ve O'na hitaben: "Sen, sana mensubiyetle övündüğümüz insansın." demişlerdir.

Evet, zaman yaşlanıyor, ihtiyarlıyor; bazı düşünceler köhneleşiyor ve değerden düşüyor; fakat inananların sinelerinde Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem), her gün daha da açan bir tomurcuk gibi daima yenilenip tazeleniyor.

Evet, bugün başta Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya olmak üzere, hemen bütün dünyada O'nun hesabına bir diriliş müşâhede edilmekte, hemen her yerde Müslümanlar harıl harıl O'nun düşüncelerini işlemekte, İslâm hesabına incelerden ince dantelâlar örmekte ve âdeta Müslümanlık yeni bir "Devr-i Saadet" ruhu yaşamakta.

Yıllardan beri binlerce defa yer değiştirenler; yer değiştirip kendilerine tutunacak bir dal arayanlar; o sistemden bu sisteme, o ekolden öbür ekole koşuşup duranlar, bütün bu çırpınıp durmaların fiyasko ile neticelendiğini görüyor ve şimdiye kadar hiç fiyasko görmemiş Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem) mektebine koşuyorlar.

Cihan O'na koşacak, ilim mahfilleri O'nu araştıracak, düşünce iklimine açık sineler O'nun arkasına düşecek; hasımların birçoğu ateşli birer dost olup O'na sığınacak ve sığınıyorlar da

Efendiler Efendisinin mualla ve mümtaz manevi şahsiyetinin yanında en zirve noktada temsil ettiği ve bunlarla da bize rehber olduğu beşerî özellikleri de vardı.

Meselâ O, mükemmel bir erkân-ı harpti. Etrafında toplanan bir avuç insanla, dünyaya ilân-ı harp etmiş, nice nice dev sultanların tahtlarını yerle bir etmiş ve nice hükümdarları, kapısının azat kabul etmez köleleri hâline getirmişti. Hem de harp ilim ve tekniğini zâhirî planda hiç kimseden öğrenmemiş olmasına rağmen.

O, içtimaî hayata ait bütün problemleri tereyağından kıl çekme rahatlığı içinde halleden bir insandı. O'ndan 13 asır sonra gelen Bernard Shaw, şu sözleri ile bu gerçeği kabul eden yüzlerce karşı cephedekilerden sadece bir tanesi: "Problemlerin üst üste yığıldığı asrımızda bütün müşkilleri bir kahve içme rahatlığı içinde çözen Hz. Muhammed'e (sallallâhu aleyhi ve sellem) beşer ne kadar muhtaçtır!" Fazilet odur ki onu düşman da itiraf eder.

Evet, beşer O'na döndüğü zaman, huzur ve itminana kavuşacak, gidip aydınlık ufuklara ulaşacak; derbederlikten, dünya ve ukbâ sefaletinden kurtulacak ve insanlık semasına yükselecektir.

O, aynı zamanda bir huzur insanıydı. Bizler kat'iyen biliyor ve inanıyoruz ki, O'nun getirdiği mesaj aynı zamanda bir huzur kaynağıdır.. ve tarih buna en büyük şahittir. İşte insanlığa yeniden bu huzuru tattırabilmenin yegâne çaresi, insanımıza O'nu ve O'nun getirdiği nuru tanıtabilmektir.

Çünkü Efendiler Efendisi, tanındığı nispette sevilecek ve o sevgi sayesinde cemiyetin çehresi değişecektir.

Herkes Onu Okuyor yarışması kapsamında yarışma katılan  yarışmacılara toplam

3 adet Umre ödülü

5 adet Tablet

5 adet Aypet

5 adet gram altın

1 adet play station

10 adet bisiklet

20 adet saat

2 adet akıllı telefon

20 adet MP3

20 adet MP4

20 adet 50 TL. hediye çeki

TOPLAM 111 ADET HEDİYE DAĞITILMIŞTIR.

Peygamber Efendimizin hayatının öğrenmeye ve anlamaya  yönelik bu yarışmanın Malatya Eğitimciler Derneği ( MEDER )  olarak ikincisini yaptık. Neslimize Peygamber Efendimizi anlatmaya vesile olmanın sevincini yaşamaktayız.

Bu yarışmaya katkı sunan başta; Peygamber Yolu Derneğine, Malatya Eğitimciler Derneğimizin üyelerine, proje ortağımız olan Malatya Aktif Eğitimciler Sendikası İl Yönetimine ve katkı sunan herkese teşekkür ederim.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber