Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:21 Mikro çoğaltımla yılda 50 bin adet sertifikalı fındık fidanı üretilebilecek14:21 Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketine ziyaret14:20 Balıkesir’de denizde erkek cesedi bulundu14:19 Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ölümünün 9’uncu yıl dönümünde adliyede anıld...14:19 Tavas Belediyesi binlerce vatandaşı gönül sofrasında buluşturdu14:19 Başkan Palancıoğlu Ak Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı ile iftarda bir araya...14:19 Milli Eğitim Bakanı Tekin Iğdır’da14:18 Bahar geldi, ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalar leyleklerle şenlendi14:18 Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi14:17 Sarıcaoğlu: “Sahte anketler ile ‘başkanlık hayali’ kuranlar, seçim günü uya...14:17 Büyükşehir DESKİ 3 mahallenin daha içme suyu hatlarını yeniledi14:17 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: “Bittiğinde Zonguld...14:17 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki iş birliği protokolü14:16 Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”14:16 İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu: 15 bin litre etil alkol ele geçirildi14:15 Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı14:11 Fatih Belediye Başkanı Turan: “Unkapanı Değirmeni’nin restore edilmesi bölg...14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı14:08 Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı14:05 Anaokulu öğrencilerinden renkli etkinlik: Hijyene dikkat çektiler
Sami Er
Sağlık 12 Mayıs 2016 - 14:13 Yorum: 0

"Herkesin Yanından Ayırmaması Gereken Yağ, Hindistan Cevizi Yağı"

Sevil Gülsoy, hindistan cevizi yağının bütün dünyada gözde olmasının önemli sebepleri olduğunu söyleyerek, "Gerçekten de herkesin elinin altında mutlaka...

'Herkesin Yanından Ayırmaması Gereken Yağ, Hindistan Cevizi Yağı'

Sevil Gülsoy, hindistan cevizi yağının bütün dünyada gözde olmasının önemli sebepleri olduğunu söyleyerek, "Gerçekten de herkesin elinin altında mutlaka bulunması gereken, günlük hayatta pratik çözümler sunan bir yağ" dedi.

Son zamanların yeni gözdesi hindistan cevizi yağının, gözde olmayı hak eden bir yağ olduğunu belirten ShiffaHome Marka Yöneticisi Sevil Gülsoy, herkesin elinin altında mutlaka bulunması gereken, günlük hayatta pratik çözümler sunan bir yağ olduğunu açıkladı. Hindistan cevizi yağının mevsiminde toplanan olgun hindistan cevizlerinden tamamen fiziksel yöntemlerle, ısıl işlem uygulanmadan, soğuk proses yöntemiyle elde edilmesi gerektiğinin altını çizen Günsoy, "Bu şekilde üretilen hindistan cevizi yağı sıcaklık görmediği için vitamin, yağ asitleri ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Normal şartlarda katı olan yağ sıcaklık 24,5 üzerine çıktığında sıvılaşır. Dünyada kullanımı oldukça yaygın olan hindistan cevizi yağı ile gençlik, güzellik ve sağlığı keşfetmenin yoludur" dedi.

Hindistan cevizi yağının kullanım alanlarının çok çeşitli olduğunu belirten Sevil Gülsoy, en kuvvetli makyajın bile hindistan cevizi yağı ile temizleyebildiğini, bir miktar hindistan cevizi yağının pamuğa sürüldüğünde, durulamaya gerek kalmadan cildiniz hem temiz hem nemli kalacağını bildirdi.

Her banyodan sonra hindistan cevizi yağını rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Gülsoy, "Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Tıraştan sonra oluşacak cilt tahrişlerine karşı da kullanılabilir. Vücut çatlakları için özellikle de dirsek, topuk ve karın çatlaklarının giderilmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Her gün masaj yaparak uygulanabilir" ifadelerini kullandı.

Gülsoy; tırnaklar zayıf ve çabuk kırılıyorsa, her gece yatmadan önce bir miktar hindistan cevizi yağını tırnaklara ve çevresine sürüldüğünde kısa zamanda tırnakların güçlendiğini görülebileceğini bildirerek, "Hindistan cevizi zengin içeriği ile saçların beslenmesine, sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç diplerine ve saç uçlarına hindistan cevizi yağını uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra doğal içerikli bir şampuanla saçınızı yıkayın. Haftada 1 uygulayın, saçlarınız sağlıkla parlasın. Bir ipucu daha saçınıza yağ uyguladığınızda arınmadığından şikâyet ediyorsanız önce saçınızı az su ile köpürtün. Sonra durulayın. Saçınıza bakım yaptığınızda önce bol su dökerseniz saçınızın arınmasını zorlaştırabilirsiniz" dedi.

Uzakdoğulu kadınların cilt beyazlatmak için hindistan cevizi yağı kullandığını vurgulayan Sevil Gülsoy, 2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağına 5 damla lavanta yağı, yarım çay kaşığı argan yağı karıştırılıp tüm vücuda masaj yaparak sürüldüğünde kişinin daha iyi hissetmenize yardımcı olduğunu söyledi.

Yemek sektöründe de bol miktarda hindistan cevizi yağının kullanıldığını belirten Gülsoy, sözlerini şöyle tamamladı: "Pasta hamuruna, salatalara katacağınız hindistan cevizi yağı ile harikalar tatlar yakalayabilirsiniz. Sıvı halde salatalara, katı halde tereyağı yerine kullanılabilir. Ayrıca, hindistan cevizi kabuklarını bitkilerinizin toprağına ekleyin. Bitkilerinizin daha çabuk büyüdüğünü ve veriminin daha çok arttığını göreceksiniz".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber