Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 29 Kasım 2014 - 11:23 Yorum: 0

Herşeye rağmen hayallerini, diri tutuyorlar

Terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürt gençler, tüm olumsuzluklara karşı geleceğe dair umutlarını korumaya çalışıyor

Herşeye rağmen hayallerini, diri tutuyorlar

ŞANLIURFA (AA) -  YASİN DİKME - ORHAN ÇİÇEK - Terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürt gençler, tüm olumsuzluklara karşı geleceğe dair umutlarını korumaya çalışıyor.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar yaklaşık 3 aydır devam ediyor. Çatışmalar nedeniyle evlerini ve hayallerini geride bırakarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, hayatlarını Suruç ilçesindeki çadırlarda zor koşullarda sürdürüyor.

Çadır kentte günlük hayatlarını ve alışkanlarını sürdürmeye devam eden Suriyeliler, ülkelerine döndüklerinde yarım bıraktıkların hayallerini tamamlamak istiyor. 

Yaklaşık 2 aydır aynı çadırda yaşayan 15 yaşındaki Fatma Şıh Müslim ile kuzeni Saba İsa okullarına kavuşacağı günün özlemini yaşıyor. 

Şıh Müslim AA muhabirine yaptığı açıklamada okulunu ve arkadaşlarını çok özlediğini söyledi.

Okulla başlayacağı gün evlerini terk ettiklerini anlatan Şıh Müslim, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 2 aydır Suruç'ta çadırda yaşıyoruz. Burası çok zor, kış geldi, çoğu zaman ısınamıyoruz. Bizler neyse de çocuklar için çok kötü oluyor. Bizler bir şekilde dayanmaya çalışıyoruz. Bir an önce Kobani'ye dönmek istiyoruz. Ülkemde liseye gidiyordum.  Okulla gideceğim günlerde, çatışmalar başladı, biz de herşeyimizi bırakıp geldik. Okulumu arkadaşlarımı çok özledim. Oraya döner dönmez eğitimi tamamlamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Kuzeni Fatma ile aynı okulla gittiğini belirten Saba İsa da bu yıl liseyi bitireceğini fakat savaş nedeniyle okulunu bitiremediğini belirleterek illerde ülkesinde öğretmenlik yapmayı hayal ettiğini söyledi.

Yaklaşık bir ay önce Kobani'den gelen 23 yaşındaki Ali El Ahmet de ülkesine döndüğünde evlenmeyi planladığını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber