Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 24 Ocak 2015 - 18:31 Yorum: 0

HES mücadelesinde olduk

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'de haksızlığa uğrayan kim varsa onun yanında yer almaya çalıştık" dedi.

HES mücadelesinde olduk

MALATYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'de haksızlığa uğrayan kim varsa onun yanında yer almaya çalıştık" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Uğur Mumcu ve Kalemi Kırılan Gazeteciler" panelinde konuşan Ağbaba, Uğur Mumcu'nun gazeteciliğiyle ilgili söylenecek çok şeyin olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyada artık bir Ortadoğu ülkesi olarak görüldüğünü savunan Ağbaba, Türkiye'nin dünyada, Avrupa'da itibarının olmasının Gezi eylemleri sayesinde olduğunu öne sürdü.

CHP olarak dört yıl boyunca çok önemli işler yaptıklarını dile getiren Ağbaba, "Devletin gözetiminde Pozantı'da tecavüze uğrayan çocukların yanında olduk. Yine Uludere'de dün Adalet Bakanlığı savunma göndermiş, Uludere'de katledilen insanların yanında yer aldık. Gezi direnişinin yanındaki insanların yanında yer aldık. Türkiye'de haksızlığa uğrayan kim varsa onun yanında yer almaya çalıştık. HES mücadelesinde olduk. Kimi zaman Soma'da, kimi zaman Ermenek'te olduk" diye konuştu.

Ağbaba, yeni Türkiye'nin tarihine baktıkları zaman demokrasinin bulunmadığı bir tarih olduğunu savundu.

CHP olarak karanlıkların üzerine gitmeye devam edeceklerini kaydeden Ağbaba, "Biz ne yapacağız, demokrasiye, Cumhuriyet'e, özgürlüklere inanan insanlar olarak biz ne yapacağız? Medya kuşatılmış diyoruz. İktidar her köşeyi tutmuş diye ah çekip oturacak değiliz. Elimizi havaya kaldırıp teslim olacak hiç değiliz. Yılgınlık, yorgunluk, korkaklık çocuklarımıza, bu ülkenin geleceğine ihanet etmek demektir. Ne kadar ağır olursa olsun karanlığı aydınlatan bir tutam ışıktır. Şimdi karanlığa karşı bir meşale yakma zamanıdır. Şimdi umut etme, şimdi hayal kurma zamanıdır" ifadesini kullandı. 

Herkesin demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirten Ağbaba, "Bugün hepimizin laik, demokratik Cumhuriyet'e ihtiyacı var. Çevremizi görün, Suriye'yi, Irak'ı görün. Mezhebi yüzünden, etnik kimliği yüzünden kellesi koparılan insanlar var. Teslim olmayacağız. Hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Panele, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, gazeteci yazarlar Barış Yarkadaş ve İsmail Saymaz ile partililer katıldı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber