Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2014 - 21:43 Yorum: 0

HES'ler için pedal çevirecekler

TUNCELİ (AA) - Tunceli’de yaşayan iki bisiklet tutkunu, barış, baraj ve HES’lere dikkat çekmek amacıyla Batman’ın Hasankeyf ilçesine bisikletle gitme kararı aldı.Tuncelili Metin Gölçür...

HES'ler için pedal çevirecekler

TUNCELİ (AA) - Tunceli’de yaşayan iki bisiklet tutkunu, barış, baraj ve HES’lere dikkat çekmek amacıyla Batman’ın Hasankeyf ilçesine bisikletle gitme kararı aldı.

Tuncelili Metin Gölçür ve Fethi Gençaslan, Batman’ın Hasankeyf ilçesine bisikletle gidecek.

Atatürk Mahallesi eski Devlet Hastanesi önünden başlatacakları bisiklet turuna ilişkin AA muhabirine bilgi veren Gölçür, "İkimiz de bisiklet kullanmayı çok seviyoruz. İlimiz ve doğamıza olan tutkumuz bize böyle bir eylem yapma fikri verdi. Baraj ve HES’lerin doğaya verdiği tahribata dikkat çekmek amacıyla Hasankeyf’e oradan da Mardin’in Midyat ilçesine gitmeyi planlıyoruz" dedi.

Yolculuklarını 18 saatte tamamlamayı planladıklarını belirten Gölçür, Elazığ, Diyarbakır ve Batman’dan geçerek Hsankeyf’e ulaşacaklarını söyledi.

Göçer, yaklaşık 350 kilometre yolu bisikletle gideceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"18 saatte yolculuğumuzu tamamlamayı planlıyoruz. Daha önceden gezi amaçlı Erzincan’a gittik ama bu barajlar için ilk eylemimiz olacak. Umarız bu sayede doğanın bizim için ne kadar kıymetli olduğunu az da olsa anlatmış oluruz."

Gölçür, yola bu gece çıkacaklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber