Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Eylül 2016 - 13:33 Yorum: 0

Heyelan mağdurları için konteynerler geldi

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağı Sütlü Köyü'nde meydana gelen heyelanda mağdur olan vatandaşlar için gönderilen...

Heyelan mağdurları için konteynerler geldi

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağı Sütlü Köyü'nde meydana gelen heyelanda mağdur olan vatandaşlar için gönderilen konteynerleri ve konteynerlerin kurulacağı alanda incelemelerde bulundu.

Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağı Sütlü köyünde meydana gelen heyelanın ardından 24 ev kullanılmaz hale geldi. Yaşanan afetin ardından olayın takipçisi olan Vali Ali Arslantaş, mağdur olan vatandaşların barınma, korunma ve gıda ihtiyaçlarının giderilmesi için başlattığı girişimler kısa sürede sonuç verdi. Yaşanan afet olayının üzerinden 24 saat geçmeden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından gönderilen konteynerler, Aşağı Sütlü Köyüne ulaştırıldı. Önceki gün akşam saatlerinde gelmeye başlayan konteynerleri incelemek ve köydeki son durum hakkında bilgi almak üzere Aşağı Sütlü Köyü'ne giden Vali Ali Arslantaş, tekrar köylülerin istek ve sorunlarını dinledi. Burada heyelandan etkilenen tüm vatandaşların hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini söyleyen Vali Arslantaş konteynerlerin kurulup mağdur vatandaşların barınma ihtiyaçları giderilene kadar yemek ve güvenlik ihtiyaçlarının da yine devlet tarafından sağlanacağını söyledi. "Devletimiz vatandaşının yanındadır" diyen Vali Ali Arslantaş, İl özel İdare, Refahiye Kaymakamlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne talimat vererek, en kısa zamanda konteynerlerin sıkıntısız bir şekilde kurularak, Kışı köyde geçirecek vatandaşlara teslim edilmesini istedi. Konteynerlerin kurulacağı alanda incelemede bulunan Vali Arslantaş, gönderilen 10 adet konteynerin bugünden itibaren kurulacak olan yerin zemin tadilatının yapılmasının ardından sorunsuz bir şekilde afet zedelere teslim edileceğini söyledi.

Heyelan mağdurları için konteynerler geldi

Heyelan mağdurları için konteynerler geldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber