Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 01 Ağustos 2014 - 11:48 Yorum: 0

"Heykeltıraş" bakkal

Osmaniye'de bakkal dükkanı işleten esnaf, taşı işleyerek yaptığı heykelcikleri ve tarihi eser maketlerini dükkanında sergiliyor

'Heykeltıraş' bakkal

OSMANİYE (AA) - MENDERES ÖZAT - Kadirli ilçesinde bakkal dükkanı işleten ve "diplomasız heykeltıraş" olarak bilinen 50 yaşındaki Yusuf Aslansofuoğlu, 35 yıldır taşı işleyerek heykelcik ve tarihi eserlerin maketini yapıyor.

Yedi Mart Mahallesi'nde 25 yıldır dükkan işleten Aslansofuoğlu, AA muhabirine, çocukluğunda çamura şekil vererek yaptığı oyuncak araba ile oynadığını söyledi.

Hobisini, taştan heykelcik ve tarihi eser maketi yaparak sürdürdüğünü anlatan Aslansofuoğlu, "35 yıldan bu yana gazete, dergi veya tarih kitaplarında tarihi eserlerin fotoğraflarına bakarak taştan maketlerini yapıyorum. Bu eserleri dükkanımda sergiliyorum. Müşterilerimin ilgisini çekiyor. Bazılarını dostlarıma hediye ediyorum. Bazı kişiler, heykelcikleri tarihi eser sanıyor" dedi.

Aslansofuoğlu, eserlerini, büyüklüğüne göre 10 gün ila 6 ay arasında ortaya çıkardığını kaydetti.

İlçede yer alan Karatepe Açık Hava Müzesi'ndeki eserlerden ilham aldığını belirten Aslansofuoğlu, oluşturmayı planladığı teşhir salonuna taşıyacağı eserlerini fuarlarda sergilemek istediğini de vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber