Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Eylül 2014 - 11:18 Yorum: 0

Hibe desteğiyle traktör alan ev kadını, sarımsak üreticisi oldu

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki Selma Gülhan, TKDK'nın sağladığı hibe desteğiyle traktör alıp sarımsak üretmeye başladı

Hibe desteğiyle traktör alan ev kadını, sarımsak üreticisi oldu

SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki Selma Gülhan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) sağladığı hibe desteğiyle traktör alıp sarımsak üretmeye başladı.

İlçenin Esenyel Mahallesi'nde oturan Gülhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev ekonomisine katkı sağlamak için kendi işini kurduğunu söyledi.

Bağ bahçe işlerinde çalıştığını ve edindiği tecrübe ile kendi işini kurmaya karar verdiğini belirten Gülhan, "Evde oturmak bana göre değil. Evimin yanındaki bahçede küçük çaplı üretimler yapıyordum. Evde tüketen değil, üreten, ekonomiye katkı sağlayan birisi olmak istedim" dedi.

TKDK'nın uygun projelere hibe desteği sağladığını öğrendiğini ve konu hakkında araştırma yaptığını ifade eden Gülhan, tıbbi ve aromatik bitki üretimine destek verildiğini öğrenince aynı kategorideki sarımsak yetiştiriciliğine başladığını kaydetti.

- Taşköprü'ye rakip olacak

Sarımsak yetiştiriciliğiyle ilgili TKDK'ya uygun proje hazırladığını vurgulayan Gülhan, şunları söyledi:

"Proje hazırlarken eksiklerim oldu ancak yılmadım, bütün eksiklikleri giderdim. Hibe almaya hak kazandım. Sağlanan hibe desteğiyle traktörümü aldım. Traktörle 10 dönümlük tarlamı kendim sürüyorum. 10 dönümlük alanda sarımsak ekimi yaptım. Yaklaşık bir ton ürün aldım. Daha yeni olduğum için eksikliklerim oldu ancak gelecek yıllarda Taşköprü sarımsaklarından daha kaliteli sarımsak yetiştireceğim. ''

- "Pazar sorunu yok"

Sarımsak üretiminde pazar sorunu yaşamadığına dikkati çeken Gülhan, gelecek yıllarda işini büyüteceğini, tarım alet ve ekipmanları da almak için başka projeler hazırlayacağını vurguladı.

Gülhan, çalışmanın yaşının ve cinsiyetinin olmadığını anlatarak, "Çevremdekiler yapamayacağımı düşündü, zor olacağını anlattı ancak yılmadım, sabrettim. Aldığım traktörle tarlaya gittiğimi, tarladaki sarımsakları görenler beni takdir ediyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber