Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 23 Temmuz 2014 - 16:40 Yorum: 0

Hiçbir kimliği ötelemeden dostluk elimizi uzatıyoruz

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Hiçbir kimliği, inancı ötelemeden şimdi Türkiye'ye bütün Türkiye halklarına kardeşlik, barış ve dostluk elimizi uzatıyoruz" dedi.

Hiçbir kimliği ötelemeden dostluk elimizi uzatıyoruz

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Bu halkın tüm duygularını, inançlarını ve kimliklerini kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olacağım' dedi.

Eski Hal Meydanı'ndaki seçim irtibat bürosunun açılışınını oluşturan Demirtaş, uzun yıllar sürdürdükleri demokrasi, özgürlük, adalet ve sulh mücadelesinde mühim ve kritik bir aşamaya geldiklerini belirterek, Türk, Kürt, Sunni, Alevi, bütün Türkiye halklarının önünde cumhurbaşkanı adayı konusu için kuvvetli bir alternatif bulunduğunu söyledi.

Demirtaş, öteki cumhurbaşkanı adaylarının neler yapabileceğinin pratikte görüldüğünü, bu nedenle de uzun uzadıya anlatmaya gerek olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Amacımız Türkiye'de yeni bir otoriter önder yaratmak değil, bundan sonra özgürlüğe ve demokrasiye ihtiyacımız var. Yani anavatanımızda ve topraklarımızda, özgürce yaşamaya ihtiyacımız var. Bu halkın tüm duygularını, inançlarını ve kimliklerini kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olacağım. Ben bilhassa AK Parti'ye oy ve gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. AK Parti'liler gerçekten Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyorsa onun başına onu denetleyecek ve frenleyecek bir tanesini seçmeleri lazım. Dolayısıyla AK Parti'lilerin bana oy vermesi lazım.

Eminim ki her AK Parti'li bundan sonra şunu görüyor ve düşünüyor. Başbakan'ın freni boşalmış şu anda yokuş aşağı frensiz bir biçimde gidiyor. Biri onun frenine basmazsa duvara toslayacak. O nedenle Recep Tayyip Erdoğan başbakan şekilde kalacaksa ona demokrasiyi, kardeşliği, adaleti ve eşitliği hatırlatacak ve öğretecek birine ihtiyaç var. O nedenle AK Parti'liler de özgürlüğe ve barışa inanıyorsa, bizim çizgimize oy vermeleri lazım.'

Çankaya'da bulunacak çizginin halkı temsil etmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, Muş halkının da Kürt'ü, Türk'ü, Alevi'si ve Sunni'si ile önlerine çıkan bu fırsatı maksimum biçimde değerlendireceğini anlatım etti.

Demirtaş, Muş halkının her süre kendilerine destek verdiğini lakin son seçimde belediye başkanlığını kazanamadıklarını anımsatarak, 'Muş halkının bunu iyi bilmesi lazım. Bizler asır aradan sonra yani cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, 90 küsür sene sonra ilk kez kendi kimliğimizle, inancımızla ve varlığımızla Türkiye Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığına adayız. Hiçbir kimliği, inancı ötelemeden, ezmeden öz gücümüzle ve halkımızın mücadelesiyle şimdi Türkiye'ye tüm Türkiye halklarına kardeşlik, sulh ve dostluk elimizi uzatıyoruz. Muş halkının da birlik ve beraberlik ruhu arasında sandığa gitmesi ve kendi evladını Çankaya'ya göndermesinin en kuvvetli mesajını verilebilmesi gerekiyor' diye konuştu.

'Oyumuzu kendimize, kendi evladımıza vereceğiz'

Muşluların, seçim günü tüm ülkeye 'buradayız, barıştan, özgürlükten, kardeşlikten yanayız' mesajı vereceğine inandığını belirten Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

'O nedenle 'oyumuz Demirtaş'a' diyecek ve oyumuzu kendimize, kendi evladımıza vereceğiz. Sizler bunu başarabilecek inançtasınız. Defalarca bunu ispatlamış bir halksınız. Şimdi Kürt halkı Şayet tüm Türkiye'ye böylesine mühim bir yeni hayat teklifinde bulunuyorsa, Türkiye'nin batısı da bu mesajı kuvvetli alacaktır. İnancınız olsun. Muş'tan göndereceğiniz selamı Edirne'deki, Ege'deki yoksullar da işçiler, emekçiler de yürekten alacaktır. Eğer ki bu seçimlerde kuvvetli bir oy potansiyeli ile Çankaya'ya doğru iddialı olduğumuzu, yürüyüşümüzün ciddi olduğunu gösterirsek Türkiye'de tüm sorunları çözmek bundan sonra daha pratik olacak. Bu memleketin haklarını kendi çıkarı için kullanan anlayışa, bu cebini ve kasasını doldurmaktan başka hiç bir şeyi düşünmeyen anlayışa Çankaya yolunda 'dur' denilmesi gerekiyor. Hırsızlık övülecek, kafa tacı edilecek ve ödüllendirilecek bir hal değil.'

'Yöneticinin vicdanlı, ahlaklı ve dürüst olması gerekir'

Demirtaş, Türkiye'nin her yönünden kendilerine büyük destek verildiğine değinerek, Muş halkının da kendisine destek vereceğinden şüphesi olmadığını dile getirdi.

Halkın önünde gerçekte üç namzet değil tek alternatif bulunduğunu ifade eden Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Muş halkı şunu elbette iyi biliyor. Önümüzde gerçekte üç namzet yok, tek alternatif var. O alternatif tüm halkları ve kimlikleri kucaklayabilecek bir mücadeleden çıkmış bir adaydır. Bunu daha öncelikle de anlatım etmiştim. Kürt cumhurbaşkanlarımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz oldu. Ama bizimle beraber bundan sonra ilk kez gerçek bir Kürt cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Kürt halkının bir evladı, kendini inkar etmeyen, kendi halkı için mücadele etmiş, özgürlük ve sulh için mücadele eden bir şahıs sebep Çankaya'da tüm halkları temsil etmesin? Kürt, Çerkez ve Ermeni olması ayrım etmez. Yöneticinin vicdanlı, ahlaklı ve dürüst olması gerekir. Kürtlükten, Türklükten öncelikle insan olması lazım. Biz insani duruşumuzla, kimliğimizle bugüne kadar yürüttüğümüz mücadelenin kazandırdığı birikim ve deneyimle şimdi tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı olabiliriz. Çizgimize ve ilkelerimize güveniyoruz. Bize destek olan halklara güveniyoruz. İnşallah rekor oylarla buralardan Çankaya'nın alternatifini sizler açacaksınız.'

Demirtaş, Türkiye'nin her yönünden kendisine destek verildiğinin altını çizerek, 'Ama beni ben oluşturan bu mücadelenin evlatları, yani siz Kürt halkı, en büyük destek sizden olmalı ki kendi evladınızı Çankaya'ya yollayabilesiniz. Buralardan çıkacak en yüksek ve rekor oylarla Türkiye'de demokrasinin önünü sizler açacaksınız. Bu seçim bunun en somut işareti olacaktır. Nerede bir yoksul, ezilen ve ikinci derslik vatandaş muamelesi gören varsa Çankaya onun yoldaşı olacak. Korkusuzca, özgüvenimizle kendi geleceğimizi yaratacağız' ifadelerini kullandı.

Demirtaş, konuşmasının ardından kentteki bir otelde sivil cemiyet örgütü temsilcileriyle yapacağı toplantıya katıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber