Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 22 Kasım 2014 - 17:01 Yorum: 0

Hiçbir şeyden korkmaya gerek yok

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Özellikle son 1,5 yıldır uluslararası alanda olumsuz bir kampanyayla karşı karşıyayız. Bunların hiçbirinin önemi yok. Hiçbir şeyden korkmaya gerek yok" dedi.

Hiçbir şeyden korkmaya gerek yok

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'Özellikle son 1,5 yıldır uluslararası bölgede menfi bir kampanyayla karşı karşıyayız. Bunların hiçbirinin önemi yok. Dünya manşetleri ne yazarsa yazsın, biz doğruyu yaptığımızdan eminsek, hiç bir şeyden korkmaya gerek yok' dedi.

Babacan, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Akyurt İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde, merkez ilçe görünümüne kavuşan Akyurt'un daha iyilerine layık olduğunu, uluslararası kongre merkezinin yapılmasıyla ilçenin çehresinin daha da değişeceğini söyledi.

Türkiye'nin son 12 yılda kocaman ilerleme kaydettiğini anlatım eden Babacan, 'Türkiye'de bundan böyle fazla fazla daha iyi işleyen bir demokrasi var. Temel hak ve özgürlükler hakkında kocaman adımlar attık. Millete efendi olmak değil, hizmetkar olma anlayışını AK Parti kimliği ile bütün Türkiye'de egemen kıldık. Millete yukarıdan bakan değil, hemhal olan, çözüm üretmek için gece gündüz demeyen bir iktidar var' halinde konuştu.

Enflasyonun son zamanlarda kocaman azalma gösterdiğini belirten Babacan, şöyle konuştu:

'Çoğu ekonomik sıkıntısı çözerek, bundan böyle geride bıraktık. Dış borca baktığımızda, net borç sıfırlandığı bunun şeklinde 30 milyar dolar artımız var. Merkez Bankamızın rezervi 132 milyar dolar. Geçen sene IMF'ye borcumuzu sıfırladık ve kredi limiti açtık. Türkiye bundan böyle piyasa el olmaktan, sağlayan el olmaya geçti. 2003'te katkı edilen memleket listesindeydik. Bu sene yükselen katkı eden devletler listesine girdik. Sadece geçen sene hariç yardımlarımız 3,3 milyar dolara çıktı. Bu, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteriyor. İnsani yardımlarda dünya 3'üncüsüyüz.'

Türkiye'nin pek fazla fazla bölgede ilerlediğini dile getiren Babacan, ulaştırma sahasında da ciddi yatırımlar yapıldığını ve ülkenin bu bölgede merkez biçimine geldiğine dikkati çekti. Bu durumun kimi devletlerin Türkiye'yi kıskanmasına ve çekememesine yol açtığını söz eden Babacan, 'Özellikle son 1,5 yıldır uluslararası bölgede menfi bir kampanyayla karşı karşıyayız. Bunların hiçbirinin önemi yok. Dünya manşetleri ne yazarsa yazsın, biz doğruyu yaptığımızdan eminsek, hiç bir şeyden korkmaya gerek yok. Formül basit; Biz doğru olacağız, niyetimizi sağlam tutacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlık için siyaset uygulayacağız' ifadelerini kullandı.

G-20 Zirvesi'ne ait de değerlendirmelerde bulunan Babacan, 'G-20 zirvesinde 20 memleket arasından oybirliği ile (başkanlığa) seçildik. 1 Aralık'ta devralıyoruz. G-20 devir başkanlığımızda düşük gelirli devletlerin sorunlarını da masaya yatıracağız' diye konuştu.

Diğer konuşmacılar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Akyurt'un son 10 yılda kocaman bir dönüşüm geçirdiğini belirterek, 'Akyurt, oy yüzdesi açısından her seçimde ya birinci, yada ikinci olmuştur. Ne kadar sizin için çaba etsek borcumuzu ödeyemeyiz' diye konuştu.

Gökçek, Akyurt'a yapılması planlan fuar sektörünün yapım çalışmalarına yakın sürede başlanabileceğini söyledi.

Konuşmasında CHP'ye de yer veren Gökçek, şunları kaydetti:

'Sayın Kılıçdaroğlu'na sahip çıkmak lazım. Parti içerisinde sorun var. Dün 'MİT bize takmış' diyor. Kendi partisinin üyesi 'MİT'e ne gerek var, biz zaten karışığız' diyor. Dün 'Allah seni CHP'nin başından noksan etmesin' diye twit attım. İnanıyorum ki Kılıçdaroğlu CHP'nin başında bulunduğu sürece o parti iktidar olmaz. O nedenle daha fazla fazla dua edelim inşallah.'

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Akyurt'un birlik ve beraberliğin 'numunesi' olduğunu anlatım ederek, 'Gerek belediye, gerekse umumi seçimlerde bu ölçekteki ilçeye yakışır biçimde davrandınız. Erdoğan'ı Çankaya'ya gönderdiniz. Hepinize en samimi teşekkürlerimizi sunuyoruz. Akyurt kendine yakışanı yaptı' dedi.

AK Parti'nin kurumsal kimliğini kazandığını vurgulayan İşler, 'AK Parti'de çatlak olur mu, parti bölünür mü diye ellerini ovuşturanların ellerinin anlamsız olduğunu fazla fazla şükür gördük' ifadesini kullandı.

ETİKETLER: Hiçbir , şeyden , korkmaya , gerek , yok
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber