Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 31 Ekim 2014 - 15:53 Yorum: 0

Hicri yılbaşı

Bingöl Müftüsü Can: "Hicret; Allah'a ve onun kutlu elçisi Peygambere gönülden bağlılığın bir ifadesi, kardeşliğe, insanlığa yapılan yolculuğun hikayesidir"

Hicri yılbaşı

BİNGÖL (AA) – Bingöl Müfüsü Mecit Can, hicri yılbaşına ilişkin, "Hicret; Allah'a ve onun kutlu elçisi Peygambere gönülden bağlılığın bir ifadesi, kardeşliğe, insanlığa yapılan yolculuğun hikayesidir" dedi.

Bütün İslam aleminin hicri yılbaşını kutlayan Can, hicretin sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık için bir milat olduğuna işaret etti.

"Hicret; Allah'a ve onun kutlu elçisi Peygambere gönülden bağlılığın bir ifadesi, kardeşliğe, insanlığa yapılan yolculuğun hikayesidir" diyen Can, şunları kaydetti:

"Tebliğ, hicreti doğurmuş, hicret ise tebliği yoğurmuştur. Hicret salt bir yolculuk değildir. Hicret kin ve nefreti bırakmak, şeytani duygulardan sıyrılmaktır. Hicret, kötülüğün karşısında yıkılmamak, tam tersine direnmektir. Hicret, umutsuzluğun karşısında umudun adı olmaktır. Hicret, karanlıktan beslenen şer odakları için bile iyilik ve hayrın ışığı olmaktır. Müslümanların tarihinde Muharremin saygınlığını kirleten gelişmeler yaşanıyor."

Can, 3 Kasım'da Ulu Cami önünde 2 bin kişilik aşure ikramında bulunulacağını, aynı gün Kültür Merkezinde kadınlara yönelik, "Muharrem ve Kerbela" konulu konferans düzenleneceğini, ayrıca kendisinin başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından fakir ve Alevi ailelerin ziyaret edileceğini söyledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber