Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 13 Mayıs 2015 - 17:51 Yorum: 0

Hidayet İlkokulu’nda veliler ve öğrenciler bir arada toplandı

Hidayet İlkokulu’nda yönetici, öğretmen, veli, Okul-Aile Birliği ve öğrencilerin desteğiyle büyük bir kermes gerçekleştirildi.

Hidayet İlkokulu’nda veliler ve öğrenciler bir arada toplandı

Hidayet İlkokulu Müdürlüğü, her yıl geleneksel hale getirdiği kermes faaliyetini bu yıl da devam ettirdi. Halk oyunlarının oynandığı, türkülerin söylendiği ve özellikle çocukların doyasıya eğlendiği kermese  öğretmen, veli ve öğrencilerin dışında birçok davetli katıldı.

 Tam bir şenlik havasında geçen Kermes’te okul yönetimi,  öğretmenler, fedakar veliler ve öğrenciler aktif bir şekilde stantlarda çalıştılar. Hemen hemen bütün stantlar yoğun ilgi gördü. Gerek velilerin özveriyle hazırlayıp getirdiği, gerekse hazır temin edilen dondurma, köfte, pasta, kek,  börek, gözleme, ayran çorbası, Türk kahvesi ve  çay gibi içecek ve yiyecekler okula destek amacıyla satıldı.

Kermeste oldukça eğlendiğini söyleyen 4-G sınıfı öğrencisi Sümeyye Turhan, kermesin çok kalabalık olduğunu, müzik ve açılan stantlar sayesinde insanların hoşça vakit geçirdiklerini, kendisinin de bu anlamda kermesten büyük bir keyif aldığını belirtti.

 Öğrenci velisi Meral Şimşek yaptığı açıklamada, kermeslerin ev kadınları için değişiklik olduğunu, evin rutin işlerinin dışında kadının diğer velilerle tanışabileceği, iletişim kurabileceği doğal bir ortamın oluştuğunu belirtti. Toplum içerisinde iletişim kurma, sosyalleşme ve insan ilişkilerinin gelişmesine olan katkısını düşünerek kermeslerin bu anlamda faydalı olduğunu belirten Şimşek, kermes sayesinde  ayrıca okul bütçesine de katkı sağlandığını sözlerine ekledi.

 Okul Müdürü Aydın Çağırman, yaptıkları kermesin yoğun ilgi gördüğünü, Okul-Aile Birliği, veli, öğretmen ve öğrencilerin kermesi sahiplendiğini ve stantlarda özveriyle çalıştıklarını belirtti. Düzenlenen bu kermesler sayesinde velilerin ve öğrencilerin tanışıp kaynaşma imkanı bulduklarını, çeşitli sorumluluklar verilen öğrencilerde görev ve iş yapma bilincinin geliştiğini ve okula maddi olarak katkı sağlandığını belirtti.  Çağırman, bu güzel kermesten dolayı Okul-Aile Birliğine, öğretmenlerine, velilerine, öğrencilerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber