Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Ekim 2016 - 17:13 Yorum: 0

Hidroana ödüller kazanmaya devam ediyor

Anadolu Üniversitesi Hidrojenli Araç Projesi Hidroana, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Otomobil İhracatçılar Birliği ve Shell ortak çalışmasıyla ikinci...

Hidroana ödüller kazanmaya devam ediyor

Anadolu Üniversitesi Hidrojenli Araç Projesi Hidroana, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Otomobil İhracatçılar Birliği ve Shell ortak çalışmasıyla ikinci defa düzenlenen Shell Eco Marathon Turkey 2016 yarışında "Batarya Prototip" konseptinde performans alanında Türkiye ikinciliği ve Team Spirit ödüllerine layık görüldü.

Temmuz ayında Londra'da düzenlenen Shell Eco Marathon Avrupa yarışında 7'ncilik, İzmit Tosfed Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challange 2016 yarışında 2'ncilik elde eden Hidroana, aldığı bu ödülle başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Hidroana Takım Kaptanı, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği öğrencisi Büşra Turan, elde edilen başarıya ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

"Uzun yıllar boyunca hidrojen enerjisiyle çalışmakta olan çevre dostu bir takımız. Bununla birlikte yazın ürettiğimiz hibrit aracımızla batarya alanında yarışarak yeni bir adım daha atmış olduk. Yarış sonucunda kazandığımız başarı, bize bu alan için güç verdi. Bunun yanı sıra aldığımız takım ruhu ödülü, disiplinler arası projemizin amacını ortaya koymuş oldu. Bu başarılarımızda bizden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Naci Gündoğan, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Hasan Ferdi Gerçel ve Akademik Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. İrfan Töre'ye çok teşekkür ediyoruz. Gelecek yıl daha iyi dereceleri üniversitemize getirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz."

Ekibe, Pilot Merve Halimler ve öğrenciler Dilek Yaşar, Muhammed Aktaş, Murat Tulgaç, Mustafa Hıdıroğlu, Uğur Erkaya, Ali Onur Kemahlı, Ersin Öz ve Faruk Danacı katkı sağladı.

Hidroana ödüller kazanmaya devam ediyor

Hidroana ödüller kazanmaya devam ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber