Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 09 Ağustos 2016 - 14:03 Yorum: 0

Hidrojenle çalışan araca TÜBİTAK’tan ödül

Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT), hidrojenle çalışan "HİDROMAKİT" adlı araçla, "TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle 2016" yarışlarında...

Hidrojenle çalışan araca TÜBİTAK’tan ödül

Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT), hidrojenle çalışan "HİDROMAKİT" adlı araçla, "TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle 2016" yarışlarında "yerli ürün teşvik" dalında ikinci oldu.

Geçtiğimiz yıllarda iki kez en iyi tasarım ödülü alan UMAKİT, bu sene 1-7 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli'nde düzenlenen yarışmada, "yerli ürün teşvik" ödülünde ikinciliğe layık görüldü. Toplam 20 kişiden oluşan ekip, hidrojenle çalışan aracın tasarım ve üretimini 6 ayda gerçekleştirdi.

Aracın motor, motor sürücü, batarya yönetim sistemi ve kablosuz veri takibi modülünü (telemetri) kendileri tasarlayan ekip, aynı zamanda aracın şasi ve kompozit kabuk üretimini de Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsündeki atölyede yaptı.

Batarya ve hidrojen enerjisini bir arada bulunduran, saatte 60 kilometre hıza ulaşabilen araç 4 tekerlekli 2 kişilik olarak üretildi ve 250 kilometre menzile sahip. Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve UMAKİT Danışmanı Doç. Dr. Fatih Karpat, öğrencilerin bütün parçaları kendileri tasarlayıp araç üretmeye başladıklarını ve kısa sürede yüzde 85 yerlilik oranına ulaştıklarını söyledi. Karpat, "Gelecek yıl Uludağ Üniversitesinin Mühendislik Fakültesi laboratuvarlarında daha fazla yerli tasarımlar ve yerli ürünler ortaya çıkararak ülkemizi ve üniversitemizi ulusal ve uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber