Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2014 - 16:28 Yorum: 0

Hijyen eğitimi protokolü imzalandı

EDİRNE (AA) - Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) arasında "Hijyen eğitimi protokolü imzalandı....

Hijyen eğitimi protokolü imzalandı

EDİRNE (AA) - Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) arasında "Hijyen eğitimi protokolü imzalandı. Protokol gereğince, 25 bin esnafa hijyen eğitimi verilecek.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonundaki protokol töreninde, hijyen eğitimi yönetmeliğinin 5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Özcan, protokolün, bakanlığa bağlı olmayan kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak yetişkinlere özel eğitim gerektiren bireylere, gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, yiyecek-içecek hizmetleri sunan hizmet birimlerinde, insani tüketim amaçlı sularla doğal minaralli suları üreten iş yerlerinde, insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimiprogramlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların, cilt hastalıklarının belirlenmesine, bu hastalıkların iyileşme halinin tespitine ilişkin usul ve esaslarıyla gerekli eğitim konularıyla ilgili kurs düzenlenmesi gerekçesiyle protokolün düzenlendiğini ifade ederek, "Edirne merkez ve ilçelerinde EDESOB ve ETSO'ya kayıtlı işveren ve yanlarında çalışan kişi sayısı ortalama 25 bindir. Protokolün imzaladığı tarih itibariyle açılacak kurslar halk eğitimi merkezleri ve meslek eğitim merkezleri eğitim alanlarında, EDESOB ve ETSO salonlarında en az8 saat verilecektir" dedi.

-ETSO Başkanı Zıpkınkurt

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt da son yıllarda turizm potansiyeli artan Edirne'de önemli bir eğitim olacağına inandığını söyledi.

Edirne'nin turizmden alacağı payın daha da artması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden ​Zıpkınkurt şöyle devam etti:

"Edirne'nin ekonomik gelişiminde turizmin yerinin her geçen gün daha önem kazandığı, turizm gelirlerinin arttığı gözönüne alındığında üretilen mal ve hizmetlerin son tüketiciye sağlıklı bir şekilde sunulması her açıdan bize büyük yarar sağlayacaktır. Biz bu protokolü EDESOB ile müştereken yapmamız dolayısıyla da ayrıca önem taşımaktadır. Çünkü belirtilen sektörlerde aynı zamanda esnaf odalarında da bir üye bulunmaktadır. Bu çalışmanın turizme büyük katkısı olacağını düşünüyorum."

-EDESOB Başkanı İnag

EDESOB Başkanı Emin İnag ise, projenin  önemine dikkat çekrek, turistik bölge olan Edirne'de eğitimde geç bile kalındığını kaydetti.

Daha sonra, Özcan, Zıpkınkurt ve İnag protokolü imzaladı. Törene ETSO Genel Sekreteri Nevzat Taşkın ile EDESOB Genel Sekreteri Özay Güngören de katıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber