Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 10:43 Yorum: 0

’Hikmet Hoca’nın Adı Köy Okulu Kütüphanesinde Yaşatılacak

Aydınlık köyündeki okulda kütüphane oluşturan Amasya Üniversitesi öğrencileri, kütüphaneye geçen yıl hayatını kaybeden hocaları Hikmet Develi'nin...

’Hikmet Hoca’nın Adı Köy Okulu Kütüphanesinde Yaşatılacak

Aydınlık köyündeki okulda kütüphane oluşturan Amasya Üniversitesi öğrencileri, kütüphaneye geçen yıl hayatını kaybeden hocaları Hikmet Develi'nin ismini verdiler.

Aydınlık Köyü İlkokulu'nda yaklaşık 2 bin kitabın bağışlandığı kütüphanenin açılışına Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bahçıvan, Merzifon MYO Müdürü Doç. Dr. Asım Çoban, Üniversite Genel Sekreteri Hasan Özyurt, Aydınlık Köyü İlkokulu Müdürü Kemal Esmer, köy muhtarı, aileler ve öğrenciler katıldı. Projeyi gerçekleştiren öğrenciler adına bir konuşma yapan Taha Oruç, "Yarınların öğretmenleri olarak attığımız her adımın gelecek nesillere örnek teşkil ettiğinin bilincindeyiz. Öğretmen adayları olarak üretmemiz gerektiğinin farkındayız. Hikmet Hocamız "Gençleri çamurdan çıkarmak lazım" diyen, ömrünü mesleğine adamış bir öğretmendi. Bu kütüphaneye onun ismini vererek gelecek nesillerin de Hikmet Develi hocamızı tanımasını istiyoruz" dedi.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin akademik danışmanı Doç. Dr. Asım Çoban ise, "Gençlerimiz çok duyarlı, vatanına, milletine bağlı, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişiyorlar. Bu kütüphane vesilesiyle Dr. M. Hikmet Develi hocamızın isminin yaşayacak olması bizleri son derece gururlandırmaktadır. Projede emeği geçen başta öğrencilerim olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bahçıvan, "Eğitim öğretim bir ülkenin geleceği açısından vazgeçilmez bir unsur ve eğitim adına yapılacak tüm çalışmalara biz de seve seve katılıyoruz. Amasya Üniversitemiz eğitimin her kademesine bu ve benzeri çalışmalarla her zaman destek veriyor. Bu projede emeği geçen gençlerimize ve üniversitemize teşekkür ediyoruz" dedi.

Kütüphanenin açılışını minik öğrencilerle beraber gerçekleştiren Rektör Orbay da, "Köy halkının, muhtarın, okul-aile birliğinin de katılımıyla değerli Hocamız Dr. Hikmet Develi'nin adını verdiğimiz kütüphanenin açılışını yaptık. Kütüphanemizi Aydınlık Köyü İlkokulu'na kazandırdık. Tek isteğim kütüphanenin ve kitapların sahipsiz kalmamasıdır. Projede yer alan öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik ediyorum. Ayrıca kütüphane açılışında gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı köy halkına ve çocuklarımızın ailelerine çok teşekkür ediyorum. Kendilerini üniversitemize davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Köy okulunun boş bir sınıfını kütüphaneye çeviren öğrenciler, sınıfın boyasından yer döşemelerine ve aksesuar ile kitaplıklara kadar tüm ihtiyaçlarını projeleri çerçevesinde hazırladılar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber