Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 24 Kasım 2014 - 09:38 Yorum: 0

HİMYAÇ-DER Doğu'ya açıldı

Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı A. Ece Budan ve yönetim kurulu üyeleri Muş’ta açılan şubenin ardından Muş Valisi Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti.

HİMYAÇ-DER Doğu'ya açıldı

MUŞ - Genel Merkezi Malatya’da bulunan ve kısa adı HİMYAÇDER olan Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı A. Ece Budan ve yönetim kurulu üyeleri Muş’ta açılan şubenin ardından Muş Valisi Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti.

Türkiye genelinde şubelerini her geçen gün artıran 11 şube sayısına ulaşan HİMYAÇDER Muş 1. Olağan Genel kuruluna katılmak üzere gittiği Muş’ta, Muş valisi Vedat Büyükersoy’u, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yrd. Prof Dr. Bayram Coşkun’u ve Muş Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu’yu ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretlerde HİMYAÇDER kuruluşu hakkında bilgilerden sonra Derneğin Muş’ta ki kuruluşu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan HİMYAÇ-DER Derneği Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, derneğin genel merkezinin  Malatya’da olduğunu belirterek ülke genelinde 11 ilde şubelerinin bulunduğu belirttiği konuşmasında 1994 yılında kurulan derneğin; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı huzurevi, erkek yetiştirme yurdu, Sevgi Evleri, sokak çocukları ve kadınlarımıza hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti.

2012 yılında HİMYAÇ-DER Genel Merkezini Malatya’da kurduklarını anımsatan Budan, "Derneğimizin genel merkezini kurup, tüm illerimizde hizmet vermek amacıyla yola çıktık. Genel merkezler, genelde Ankara ve İstanbul’da olur. Dernek olarak Malatya’da tüm illerimize hizmet vermeyi amaçladık ve 11 ilimizle birlikte yola koyulduk. Bundan sonrada çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

Ziyarette Muş Valisi Vedat Büyükersoy “Vakıflar bizlere ecdadımızın bıraktığı en önemli miraslardan bir tanesidir. Fakat bizlerin unutmaya başladığı bu kuruluşlar toplum içinde yardımlaşma ve dayanışma konularında olduğu kadar toplumsal yaşam içinde etkin bir şekilde işlev gören kuruluşlar; vakıflardır, derneklerdir.” Dedi.

Geçmişte sosyal devletin işveren devlet zannedildiğini kaydeden Vali Büyükersoy, “Aslında Sosyal Devlet işveren devlet değildir. Sosyal devlet yaşlısıyla, sokaktaki çocuğuyla, fakiriyle, fukarasıyla ilgilenen devlettir. Bu gerçeği hepimiz fark ettik. Elbette sosyal sorumluluk projeleri sivil toplum örgütlerinin de yapması gereken projelerdir. Toplumun içinde yaşıyor, sorunları da birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımızla ilgili, kadınlarımızla, engellilerimizle ilgili ya da toplumun diğer dezavantajlı kesimlerini ilgilendiren projeler yapılmalıdır. Şüphesiz ki, Devletimiz bu konuda gerekeni yapmaktadır. Ancak sivil toplum örgütleri bu işi fahri olarak yapmaktadır. Fahri olarak yaptıkları için bu konularda karşılık beklemeden yapıyorlar. İşte takdir edilmesi gereken karşılıksız yapılan hizmetlerdir. Yapmakta olduğunuz faaliyetlerden, hizmetlerden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Sosyal devletin, sosyal toplumun bir parçası olarak bu hizmetlerinizi devam ettirmenizi temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Bayram Coşkun ise gelen heyete üniversiteyi gezdirerek bilgiler verdi.        

Yapılan ziyaretlere Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri,  Muş Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç ve derneğin Muş şubesi üyeleri katıldı.

Ziyaretlerde Malatya’nın meşhur kayısısı hediye edildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber