Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan 2015 18 Temmuz 2014 - 13:09 Yorum: 0

HİMYAÇ-DER’den örnek iftar yemeği

Kısa adı HİMYAÇ-DER olan Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi Ramazan ayında Riva Izgara dünyasında iftar yemeği programı düzenledi

HİMYAÇ-DER’den örnek iftar yemeği

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinin bir özelliği ise, dernek olarak iftar yemeğinin parasının gelenlerin ceplerinden karşılanışı dikkati çekti. Bir kuruşun dahi harcanmadığı organizasyonlarda Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Genel merkezi iftar yemeğinde Genel merkez yönetim kurulu, üyeleri ve Malatya şube yönetimiyle iftarı gerçekleştirdi.

İftar yemeği sonrası konuşan HİMYAÇ-DER Genel Başkanı A. Ece Budan, Sonsöz gazetesinde Nihal Gül’ün imzasıyla çıkan Malatya Valisi Vasip Şahin’in ‘Bu ateş Hepimizi Yakar’ mahreçli özel haberine istinaden HİMYAÇ-DER olarak üzerimize düşen her konuda valimizin yanındayız. Sonsöz gazetesinde Vali Vasip Şahin, ‘Bu ateş hepimizi yakar’ başlığıyla çok samimi bir açıklamada bulunmuştu. İlk defa Malatya’da bir mülki amir açık yüreklilikle ve sorunu kapatmadan açıklaması bizleri yani HİMYAÇ-DER ailesini mutlu etti. Türkiye’de sorun olan madde bağımlılığı sorunu hepimizin sorunu. Sayın Valimizin dediği gibi “Bu ateş Hepimizi Yakar” sözüne karşılık Bu ateşin yakmaması için herkesin bu taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu tehlikeden korumamız gerekiyor. Dernek olarak üzerimize düşen her konuda sayın valimizin yanındayız “ diye belirtti.

malatya-haber-guncel-005.jpg

HİMYAÇ-DER Genel Başkanı A. Ece Budan’a bir gazetecinin verilen iftar yemek parası nerden karşılanıyor sorusuna, şu yanıtı verdi: “Her yıl Ramazanda gelenekselleştirdiğimiz iftar yemeğinde yönetim ve üye arkadaşlarımızla birlikte bir araya geliyoruz. Masraflarımız tamamıyla kendi bütçelerimizden karşılıyoruz. Bunu gelenek olarak ilk günden beri sürdürüyoruz. Tüm arkadaşlarımız yemek ücretlerini kendi ceplerinden ödüyorlar. Kuruluşumuzdan bu yana bu tür masraflarımızı şahıslar olarak ceplerimizden ödüyoruz.”

ETİKETLER: HİMYAÇ-DER , Ece Budan
Haber Kaynağı: Malatya Sonsöz Gazetesi
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber