Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 02 Eylül 2016 - 13:13 Yorum: 0

Hırsızlık yapmak istedikleri işyerine keşfe maske ile hırsızlığa ise bulaşık eldiveni ile geldiler

Nevşehir'de 3 çocuk yaştaki hırsız, gündüz keşif yaptıkları iş yerini gece soymaya çalıştı.

Hırsızlık yapmak istedikleri işyerine keşfe maske ile hırsızlığa ise bulaşık eldiveni ile geldiler

Nevşehir'de 3 çocuk yaştaki hırsız, gündüz keşif yaptıkları iş yerini gece soymaya çalıştı. Aynı gece dört iş yerine giren hırsızların görüntüleri güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Nevşehir'de Atatürk Bulvarında meydana gelen soygun girişiminde, M.G. (16) , F.G. (17) ve N.G. (16), akşam saatlerinde, kar maskesini yüzlerine geçirmeden sadece başlarına takarak cep telefonu satan bir dükkana geldi. Kar maskelerini yüzlerine geçirmedikleri için iş yeri çalışanlarının şüphelenmedikleri çocuklar, çalışanlardan vitrindeki cep telefonlarının fiyatları hakkında bilgi alarak iş yerinden ayrıldı. 3 çocuk gece saatlerinde, aynı iş yerine bu kez başlarında maske olmadan, ellerinde kırmızı bulaşık eldivenleri takılı halde geldi ve camları kırmaya çalıştı. Güvenlik kameralarındaki görüntülerde, camları kırmakta başarılı olamayan çocuklar, buradaki soygundan vazgeçti.

Aynı gece bir camcı, kırtasiyeci ve tavukçuya girmeyi başaran zanlılar, elektronik cihaz ve iş aletleri çaldı. Kimlikleri, iş yeri sahiplerinin şikayeti üzerine güvenlik kameraları sayesinde tespit edilen ve akraba oldukları öğrenilen M.G., G.G., ve N.G., sabah saatlerinde polis tarafından yakalandı.

Hırsızların camını kırmayı başaramadıkları cep telefonu dükkanının sahibi Onur Kaan Çakır, "Akşam saatlerinde 3 genç iş yerime geldi. Başlarında kar maskesi vardı fakat yüzlerini kapatmadıkları için şüphelenmediğim gençler vitrinde bulunan sıfır cihazların fiyatlarını sordu. Fiyatlarını söyledikten sonra yarın sabah geleceklerini söylediler. Ertesi gün sabahın erken saatlerinde yan komşumuz bizi aradı ve camımızda çatlaklar olduğunu söyledi. Sabah apar topar dükkana geldiğimizde camımız çatlamıştı. Hemen kamera kayıtlarını inceledik ve şahısları tespit ederek polise şikayette bulunduk." dedi.

Hırsızların iş aletlerini çaldığı camcı esnafı Mustafa Kulaçlı ise sabah erken saatlerinde iş yerinin camını kırık bulduğunu ve polisi aradığını söyledi. Mustafa Kulaçlı, "Cam kesici elmas vardı onu çalmışlar. Çocukların montları vardı onları çalmışlar, bunun yanı sıra tornavida pense gibi aletleri çalmışlar. Elması başka iş yerlerine girmek için çalmışlar cam kesmek için çünkü başka bir işe yaramaz. Ancak cam keserek içeriye girmek için kullanmışlardı. Benim bildiğim kadarıyla bu üç çocuk aynı cadde üzerinde bir kitapçıya, telefoncuya, tavukçuya bir de benim dükkana girmişler." şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber