Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 09 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Hırsızlık zanlılarını "hoparlör kapağı" ele verdi

İnegöl'de küçükbaş hayvan hırsızlığı yaptıkları öne sürülen zanlı iki kardeş, olay yerinde bulunan kamyonete ait kırık hoparlör kapağından yola çıkılarak yakalandı

Hırsızlık zanlılarını 'hoparlör kapağı' ele verdi

BURSA (AA) - Bursa'nın İnegöl ilçesinde küçükbaş hayvan hırsızlığı yaptıkları öne sürülen 2 zanlı, olay yerinde düşen kamyonete ait kırık hoparlör kapağından yola çıkılarak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, ilçede hayvancılıkla yapan Hüseyin Uğurlu, 1 koyun ile 5 kuzunun ahırından çalınması üzerine durumu jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerinde yaptıkları çalışmada kırık bir hoparlör kapağı buldu.

Yedek parça satan bir iş yerinde kapağın 2000-2006 model bir kamyonete ait olduğunu öğrenen ekipler, yedek parçacıların bulunduğu bölgede nöbet tutmaya başladı.

Bir kamyonet sahibinin bir iş yerinden hoparlör kapağı almak istemesi üzerine bunun olayda kullanılan araç olabileceğini düşünen ekipler, kamyonette inceleme yaptı. Hoparlör kapağının bulunmadığı tespit edilen kamyonetin içinde de yıkanmasına rağmen kokunun halen mevcut olduğu belirlendi.

Hırsızlık olayının gerçekleştiği tarihte kamyonetin araç sahibinin oğlu İ.O tarafından kullanıldığını ve bu kişinin gece eve gelmediğini belirleyen ekipler, zanlı ile kardeşi İ.O'yu evlerinde gözaltına aldı. 

Suçlarını kabul eden zanlıların, koyun ile kuzuları Bursa'da 600 lira karşılığında sattıklarını söyledikleri, bunun üzerine Bursa'ya giden ekiplerin hayvanları alarak sahibine teslim ettiği öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen İ.O tutuklanırken, kardeşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber