Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi
Yerel 18 Kasım 2019 - 14:43 Yorum: 0

Hisarcık’ta yağmur duası

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Belediye ve İlçe Müftülüğünün işbirliği ile yağmur duası yapıldı.

Hisarcık’ta yağmur duası

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Belediye ve İlçe Müftülüğünün işbirliği ile yağmur duası yapıldı.

Havaların kurak geçmesi sebebiyle öğle namazı sonrası Belediye Hizmet Binası önünde yapılan yağmur duasına Kaymakam Buğra Karadağ, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Yağmur duası öncesi din görevlileri tarafından okunan sure, ilahi ve Kuran tilavetinin ardından söz alan İlçe Müftüsü Mustafa Arda, son dönemlerde ülke genelinde ve özellikle Hisarcık bölgesinde kuraklık olduğunu belirterek," Yağmur duası yapılması için çeşitli kanallardan Müftülüğümüze ve Belediyeye talepler geliyordu. Belediye Başkanımızla görüşerek Pazartesi, Salı, Çarşamba ve son olarak Cuma günü öğleden sonra yağmur duası programı düzenledik. Cuma günü Cuma namazından sonra Belediyemizin ikramı ile beraber inşallah bu haftayı yağmur duasıyla geçirmiş olalım. Çünkü Cenabı Hak," Dua edin, kabul edeyim" diyor. Peygamberimizde Mescidi Nebi" de birkaç cümlelik dualarla yağmur duası yapmıştır" diye konuştu. Daha sonra İlçe Müftüsü Mustafa Arda tarafından yağmur duasına yapıldı.

İlçe çiftçilerinin ekim döneminde yağmur beklentisi içerisinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Çalışkan," Kasım ayı gelmesine rağmen üreticiler kuraklık yüzünden hububat ekimi yapamadı. Çiftçilerimiz mahsullerini ekmek için yağmurun yağmasını bekliyor. Bizde İlçe Müftülüğümüzle işbirliği yaparak hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri her öğle namazının ardından yağmur duası yapacağız. Cuma günü Cuma namazı sonrası yapacağımız yağmur duasında Belediye olarak vatandaşlara ikramımız olacak. Cenabı Allah duamızı kabul etsin, bol yağmur versin ve bereketli bol ürünler nasip etsin" dedi.

Hisarcık’ta yağmur duası

Hisarcık’ta yağmur duası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber