Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

Hizan'da kadınlara yönelik "cenaze hizmetleri" kursu açıldı

BİTLİS (AA) - Hizan ilçesindeki kadınların yoğun talebi üzerine, Hizan Halk Eğitim Merkezi, kadınlara yönelik "cenaze hizmetleri" kursunu açtı.Hizan Şeyh Hasan Kur'an Kursu Toplantı Salonunda...

Hizan'da kadınlara yönelik 'cenaze hizmetleri' kursu açıldı

BİTLİS (AA) - Hizan ilçesindeki kadınların yoğun talebi üzerine, Hizan Halk Eğitim Merkezi, kadınlara yönelik "cenaze hizmetleri" kursunu açtı.

Hizan Şeyh Hasan Kur'an Kursu Toplantı Salonunda verilen kursta kursiyerlere, cenazelerin yıkanmasından defin işlemlerine kadar yapılacaklar anlatılıyor ve daha sonra cansız manken üzerinde uygulamalı eğitim veriliyor.

Cenaze hizmetleri kursuna 20 kadın katılıyor. Kadınlar, kurs sayesinde bir cenazenin İslami şartlara göre nasıl defnedileceğini öğreniyor.

Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sene başından itibaren kadınların cenaze defin işlemleri için kurs açılması talebinin olduğunu ve bu istekleri dikkate aldıklarını belirtti.

İslami şartlara göre, ölen bir kadının, kadınlar tarafından yıkanması gerektiğini ve vatandaşların da bu konuya büyük hassasiyet gösterdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Erkek gassallar çok olduğu için kursu sadece kadınlara yönelik düzenledik. 'Her canlı ölümü tadacaktır' ayetinden hareketle kursun önemli olduğunu düşünüyoruz. Eğitimler, 32 saat ve 4 hafta sürecek. Vefat eden bir kadın nasıl yıkanır, kefenlenir, defnedilir bunları öğretiyoruz. Kişiler bir akrabasını, yakınını, komşusunu yıkamak zorunda kalabilir. Bunun için bunları İslami emirleri yerine getirerek yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu da bir hizmet olarak düşündüğümüz için kursumuzu açtık. Kursumuza 20 kişi katıldı. Kursu Hizan İlçe Müftülüğünde görevli vaize Sümeyye Duman veriyor. Bu kursu açmamızda emeği geçen başta Kaymakamımız Sedat İnci ile İlçe Müftüsü Tahir Erçin'e teşekkür ederim."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber