Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 24 Eylül 2014 - 02:35 Yorum: 0

Hizbullah IŞİD'e karşı koalisyonda yok

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde kurulan koalisyonda yer almayacaklarını söyledi.

Hizbullah IŞİD'e karşı koalisyonda yok

Nasrallah, bir televizyon kanalında yayınlanan konuşmasında 'Herkes bizim, bölge halklarını tehdit eden, öldüren, insan kesen IŞİD ve bunun gibi tekfirci örgütlere karşı olduğumuzu biliyor ancak biz, ilkesel şekilde Suriye'de lazım rejime gerekse tekfirci örgütlere dış müdahaleye karşıyız' diyerek, Lübnan'ın ABD öncülüğünde kurulan koalisyonda yer almasını istemediklerini belirtti.

'Bu dünyadaki terörizmin ana kaynağı ve anası ABD'dir. ABD, Siyonist terör devletinin de en kocaman destekçisidir' ifadelerini kullanan Nasrallah, 'Dolayısıyla ABD'nin teröre karşı bir koalisyonun başında yer alması gayri ahlakidir. Biz de böyle bir koalisyonda yer almayız' diye konuştu.

Söz konusu 'koalisyonda yer piyasa ve terör gruplarına silah ve eğitim desteği verici ülkelerin' de bundan vazgeçmelerini arzulayan Nasrallah, Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında Nusra Cephesi yönünden alıkonulan askerlerin niteliğine ait şekilde da hükümetten destek isteyerek ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Sığınmacıları biz koruyup gözetiyoruz

Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar konusuna da yer veren Nasrallah, 'Teröristlerin işlediği suçlar, masum Suriyeli mültecilere mal edilemez' ifadesini kullandı.

Mülteciler için ellerinden gelen her çeşitli çabayı sarfettiklerini' dile getiren Nasrallah, 'Sığınmacıları biz koruyup gözetiyoruz' dedi.

Nasrallah, direniş hareketlerinin mukavemetini ve İsrail'le sağlanan ateşkesi 'İsrail'in açık ve saklı tüm planlarını boşa çıkaran bir zafer' biçiminde nitelendirerek, Filistin halkını kutlama etti.

Yemen'de Husi Ensarullah hareketiyle hükümet içinde anlaşma sağlanmasına da yer veren Nasrallah, 'Yemen'de problemlerin çözümüne yönelik kocaman bir fırsat arz eden anlaşmadan dolayı tebriklerimizi sunuyoruz. Biz, bir kamu siyasal bir çözüme kavuştuğu süre seviniyoruz' biçiminde konuştu.

ETİKETLER: Hizbullah , IŞİDe , karşı , koalisyonda , yok
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber