Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 06 Ağustos 2015 - 17:07 Yorum: 0

Hizmet binalarımız farklı bir renk ve hava getiriyor

Yeşilyurt ilçesinde bulunan Yeşil Konak’ta açılan gitar ve bağlama kursunu tamamlayan kursiyerler kurs bitirme belgesine sahip oldular.

Hizmet binalarımız farklı bir renk ve hava getiriyor

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve YEKSAM bünyesinde faaliyetlerine devam eden “Yeşil Konaklar” projesi kapsamında Yeşilyurt ilçesinde bulunan Yeşil Konak’ta açılan gitar ve bağlama kursunu tamamlayan kursiyerler kurs bitirme belgesine sahip oldular.

Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmenlerinden Metin Keçeçi gözetiminde yedi ay eğitim alan öğrenciler,  teknikler ve notalar üzerine çeşitli eğitimler aldılar. Kurs döneminin sonunda popüler gitar ve bağlama ile bilinen eserleri çalmayı öğrenen kursiyerlere başarı belgeleri Yeşil Konak’ta düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcılarından Haydar Şahin ve Meltem Kavuk, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen, İnsan Kaynakları Müdürü Halit Adıyaman, Mali Hizmetler Müdürü Kenan Durmuş, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lütfi İnan, Yeşil Konaklar Koordinatörü Naci Eroğlu ve yetkililer katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler tören sırasında “Çemberimde Gül Oya ve Gesi Bağları“  adlı parçaları seslendirdiler. Öğrencilerin yedi aylık kurs sırasında çok istekli olduklarını ifade eden Kurs Öğretmeni Metin Keçeci, gitar ve saz kursundaki eğitim çalışmaları hakkında Başkan Polat’a detaylı bilgiler verdi. Keçeci, çeşitli sanat kursları ve eğitimlerin verildiği Yeşil Konakların hizmete açılmasından dolayı Başkan Polat’a teşekkürlerini sundu.

POLAT, “YEŞİL KONAKLAR HER AÇIDAN KÜLTÜREL VE SANATSAL ÇALIŞMALARIN MERKEZİ”

Kursu başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazanan öğrencileri kutlayan Başkan Polat, “Yeşil Konaklar her açıdan kültürel ve sanatsal çalışmaların merkezi haline gelmeye başladı. Uzman eğitmenlerin gözetiminde verilen kurslardan her yaşta vatandaşımız ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor. Gitar ve saz kursunun yanı sıra biçki-dikiş,  ahşap boyama, yağlı ve karakalem resim kursları ile Kuran-ı Kerim kursumuz devam etmektedir. Temel sanat eğitimi ve ney kurslarımızda ilerleyen zamanlarda eğitime başlayacak. Kış aylarında çocuklarımızın derslerine yardımcı eğitimler ve TEOG sınavı için eğitim kurslarımızda bu hizmetlerimiz arasında yer almaktadır. Gitar ve saz kursunu başarıyla tamamlayarak, bitirme belgesi almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi ve çocuklarımızın güzel eğitimleri almasında çaba sarf eden öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Başkan Polat, Yeşil Konak projesine gösterilen ilginin üst seviyede olduğunu belirterek, “Yeşilyurt’ta bulunan Yeşil Konak’a halkımızın ilgisi çok iyi bir düzeyde, katılımların yüksek olması hepimizi mutlu ediyor. Çocuklarımız, gençlerimiz ve bayanlarımız çok güzel ortamlarda yeteneklerini ve becerilerini geliştiriyorlar, güzel dostluklar kuruyorlar.  Hizmet binalarımız bulundukları bölgelere farklı bir renk ve hava getiriyor ve getirmeye devam edecektir” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber