Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Eylül 2016 - 13:18 Yorum: 0

Hobi bahçesi yeni sahiplerini arıyor

Küçükçekmece Belediyesi tarafından organik tarımı teşvik etmek amacıyla Atakent'te hayata geçirilen ve büyük ilgi gören hobi bahçesi yeni sahiplerini...

Hobi bahçesi yeni sahiplerini arıyor

Küçükçekmece Belediyesi tarafından organik tarımı teşvik etmek amacıyla Atakent'te hayata geçirilen ve büyük ilgi gören hobi bahçesi yeni sahiplerini arıyor.

Atakent Mahallesi'nde bulunan hobi bahçesi parsellerinin yeni kullanıcılarını belirlemek için başvurular başladı. Hobi bahçesi, şehir hayatının yapaylığından uzaklaşmak isteyenler için son yılların en önemli alternatiflerinden biri. Özellikle doğayla baş başa zaman geçirmek isteyenler, hobi bahçelerine büyük ilgi gösteriyor.

Başvurular 23 Eylül'de sona eriyor

Yeşili bir yaşam biçimine dönüştürmek niyetinde olanlar, Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçesi'ne ikametgah belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, sabıka kaydı ile başvurularını Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden gerçekleştirebiliyor. Başvurular, 23 Eylül'de sona erecek ve yapılacak kurayla parsellerin yeni sahipleri belli olacak.

Hobi bahçesi engellilere de hizmet veriyor

Küçükçekmece Belediyesi, 40 metrekarelik parsellerden oluşan 266 adet bahçede, Küçükçekmecelilere kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri sofralarına götürme imkanı sağlıyor. Hobi bahçelerinde engelli vatandaşlar da unutulmamış. Tüm parsellerden 11 adedi engelli vatandaşlar için özel olarak yükseltilmiş ekim alanları şeklinde tasarlanmış. Engelli vatandaşlar, engelli olduklarına dair bir belgeyle başvuruda bulunabiliyor. Hobi bahçelerinde kullanıcılara ait olmak üzere üzeri gölgelikli ahşap malzeme sandıkları da bulunuyor. Ayrıca her parselde kişiye özel kullanım için musluklar da mevcut.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber