Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Haziran 2016 - 09:53 Yorum: 0

Hoca Ahmet Yesevi Unutulmadı

2016 yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi yılı olarak ilan edilmesin ardından pek çok farklı etkinliğin düzenlendiği ülkemizde bir etkinlik de...

Hoca Ahmet Yesevi Unutulmadı

2016 yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi yılı olarak ilan edilmesin ardından pek çok farklı etkinliğin düzenlendiği ülkemizde bir etkinlik de Altındağ Belediyesi tarafından organize edildi.

Altındağ Belediyesi, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sinema Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyunu ile Hoca Ahmet Yesevi'yi andı.

ALTINDAĞLI KADINLAR TİYATRO OYUNUNDA BİR ARAYA GELDİ

Bölge halkının kültürel mirastan kopmaması ve bu mirasa sahip çıkması için çalışmalarına devam eden Altındağ Belediyesi, kadınları Türk dünyasının dini ve tasavvufi hayatında önemli bir yer tutan Ahmet Yesevi'nin hayatının anlatıldığı tiyatro oyunuyla buluşturdu. Altındağ Belediyesi bünyesinde hizmet veren kadın eğitim kültür merkezleri üyeleri, Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatının anlatıldığı tiyatro gösterisinde bir araya geldi. Yaklaşık 200 kadın hem Ahmet Yesevi hakkında bilgi sahibi oldu hem de kültürel faaliyetlerini ara vermeden sürdürdü. Altındağlı kadınlar, kendilerini her türlü sanatsal etkinlikle buluşturan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye teşekkürlerini sundu.

Hoca Ahmet Yesevi Unutulmadı

Hoca Ahmet Yesevi Unutulmadı

Hoca Ahmet Yesevi Unutulmadı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber