Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 23 Şubat 2018 - 17:13 Yorum: 0

Hocalı katliamı kurbanları tüm dünyada anılıyor

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşta Ermeni güçlerinin Hocalı'da gerçekleştirdiği katliamın kurbanları, 26. yılında tüm dünyada anılacak.

Hocalı katliamı kurbanları tüm dünyada anılıyor

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşta Ermeni güçlerinin Hocalı'da gerçekleştirdiği katliamın kurbanları, 26. yılında tüm dünyada anılacak.

Azerbaycanlılar, Hocalı katliamının dünyada "soykırım" olarak tanınması için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan araştırmacı gazeteci Mamad Gülmamadov, düzenlenen etkinlikler kapsamında Türkiye'de birçok üniversitede üst düzey bürokratların, milletvekillerinin katılacağı konferanslar gerçekleştirileceğini belirtti. Mamadov, her yıl 26 Şubat tarihinde Bakü'de düzenlenen törenlerle 1992 senesinde Dağlık Karabağ'ın Hocalı şehrinde katledilen masum sivillerin anıldığını ifade ederek, "1988'de başlayan Azeri ve Ermeni halkı arasındaki Karabağ savaşı devam ediyordu. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesinin en önemli tepelerinden birisindeki Hocalı kasabası Ermeni güçleri için önemli bir askeri hedef niteliği taşıyordu. Resmi kaynaklara göre 1992 yılında Ermeni güçleri 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece Hocalı kasabasının giriş ve çıkışını kapadılar. 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 Azeri vahşice öldürüldü, toplam 487 kişi ağır yaralandı. Sekiz aile tamamen yok oldu, 487 kişi sakat kaldı ve bin 275 kişi esir alındı. Esir alınanlardan 68'i kadın ve 28'i çocuk toplam 150 kişinin yaşayıp yaşamadığı belli değildir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber